Maasdijk de betere ploeg, GDA bekert verder

Vandaag speelden Maasdijk en GDA hun derde en laatste bekerwedstrijd in deze poule tegen elkaar op het mooie complex in Maasdijk.

De openingsfase was duidelijk voor Maasdijk die met veel bewegende spelers en positiewisselingen GDA onder druk zette. GDA probeerde dit onder controle te krijgen maar duidelijk was te zien dat GDA moeite had hier wat tegenover te zetten. Maasdijk creëerden zeker kansen maar kon het net niet vinden. GDA daarentegen verzuimde de eerste kans te benutten. Jayden van Zoelen brak door op links en kwam één op één met de keeper van Maasdijk, maar in plaats van de verre hoek te kiezen schoot hij recht op de keeper die redding bracht. In de 41e minuut was het wel raak voor GDA. Een goede onderschepping op het middenveld waarna Noa Schoenmaker de diepte in werd gestuurd, hij hield netjes het overzicht en legde de bal goed af op de goed meegelopen Stephen de Ruiter die de bal in het doel kon schuiven, 0-1. Ietwat tegen de verhouding in en dit was tevens de ruststand.

De tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld. Maasdijk veel aan de bal en GDA wat loerde op de counter. In de 51e minuut weet Maasdijk dan uiteindelijk wel te scoren. Een aanval over links, een schot die de paal raakte en in de rebound werd het net gevonden, 1-1. Maasdijk bleef doordrukken maar GDA hield stand ondanks de vele wisselingen die inmiddels waren doorgevoerd door trainer Robin den Dulk. GDA had zelfs nog de 1-2 kunnen maken. In een counter van GDA brak de ingevallen Michael van Zwam goed door over rechts en vond bij de tweede paal Dennis Heemskerk die de bal maar op één manier kon nemen en helaas de paal trof. Maasdijk bleef het proberen maar kon de winnende treffer ook niet maken. GDA dus poulewinnaar en bekert verder.

Volgende week start de competitie, thuis op ons sportcomplex in Madestein tegen SVH om 14.30 uur. Tot dan!!!

Redactie: Bon van Gaalen
Foto’s: Berry Heemskerk

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten