Loosduinse derby eindigt onbeslist

De Loosduinse derby stond weer op het programma, dit keer werd deze wedstrijd op een zeer regenachtige dag gespeeld waarbij FC Loosduinen de gastheer was.

De eerste helft 
begon wat onrustig aan beide kanten, wat resulteerde in slordig voetbal. De duels werden hoofdzakelijk op het middenveld uitgevochten en er waren weinig tot geen kansen. Totdat Jeroen Mantel met een splijtende steekpass Justin Schoenmaker 1 op 1 met de keeper zette. Justin Schoenmaker hield het overzicht en zag Stephen de Ruiter met hem meelopen en gaf de bal aan hem af. De controle was ietwat ongelukkig waardoor de keeper de bal makkelijk kon pareren. Verder liet GDA de bal achterin rustig rond spelen met weinig opties in de voorhoede. Gökman Coban wilde met een actie twee verdedigers van Loosduinen uitspelen maar verloor de bal bij het 16-metergebied van de gastheren. Loosduinen counterde snel waarbij Nick Selier de counter nog wilde doorbreken. In tweede instantie kwam de bal bij de nummer 10 van Loosduinen terecht die met een goede actie de bal in de verre hoek plaatste, 1-0. Vlak voor rust kreeg Stephen de Ruiter nog een goede kopkans die hij net niet goed kon raken. GDA bleef aandringen en niet veel later kreeg GDA een vrije trap mee zo rond het zestienmetergebied van Loosduinen. Nick Selier ging er maar eens achter staan en krulde de bal op onnavolgbare wijze van een meter of 25 de bal achter Loosduinen doelman Pieter Blanken, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust hetzelfde spelbeeld, GDA probeerde te voetballen en Loosduinen loerend op de counter. Jordy Taal kwam in het veld voor Jason van Oostrom. Het spel golfde op en neer. Veel strijd, veel duels, en de nodige kaarten, maar echte kansen werden er door beide teams niet gecreëerd. Verder kwam Jayden van Zoelen nog in het veld voor Arnout Ooijevaar met de bedoeling om nog wat te kunnen forceren. GDA had net voor tijd nog een hele grote kans. Jeroen Mantel werd goed vrijgespeeld aan de  linkerkant. Met een scherpe voorzet zette hij Stephen de Ruiter alleen voor de keeper, die de bal in één keer moest nemen maar helaas de bal aan de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. De terechte eindstand voor deze Loosduinse derby was uiteindelijk 1-1. 

Volgende week speelt GDA uit tegen Quick op Sportpark Nieuw Hanenburg, die wedstrijd begint pas om 18.00 uur.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten