KSD Marine wil terugkeren met een (standaard) eerste elftal

KSD Marine wil heel graag terugkeren in het standaard voetbal. Er is een plan gemaakt, er is nieuw kader aangetreden en de club wil weer groeien. Wij spraken met Serge Moesman over de hernieuwde ambities van de club.

Serge, KSD Marine wil terugkeren met een standaardteam. Wanneer hebben jullie dit besloten?

Een aantal maanden geleden, er is na de jaarwisseling een nieuw bestuur aangetreden om op alle fronten de vereniging nieuw leven in te blazen. Een eerste elftal is hier uiteraard een wezenlijk onderdeel van voor de groei en zichtbaarheid van de club in de regio.

Hoe ziet het standaardteam er uit qua spelers (leeftijden)

Zoals gezegd is er nu geen standaardteam, dat is de reden waarom we er naar op zoek zijn. Er zijn binnen de club nog wel een aantal spelers die in een nieuw eerste elftal zouden kunnen aansluiten qua niveau. Deze spelen nu in het 2e elftal, dat is een vriendenteam.

Waarom is KSD Marine destijds gestopt met standaardvoetbal?

Omdat nadat de degradatie uit de 4e klasse vorig seizoen bekend was, er een aantal spelers die hadden toegezegd te blijven voor het huidige seizoen, 2 dagen voor de overschrijvingsdatum, toch ineens aangaven over te schrijven of stoppen. Hierdoor was er ineens geen representatieve selectie meer voor toenmalig trainer Henk Baggerman om mee verder te gaan. 

Hoe gaat het met de club?

We zijn altijd een kleine club geweest, met een bijzondere status op een bijzonder complex (Defensieterrein). Dat is en blijft zo, de vereniging bestaat momenteel uit 3 seniorenteams (2e elftal, Dames 1 en Heren 35+1). Verder delen we ons complex (dus niet de gebouwen) met een tweetal schietverenigingen, een hondensportvereniging en met het ROC Mondriaan (BBL Defensie) die doordeweeks (overdag) 4 dagen het terrein gebruiken voor training en opleiding.  

Wat zijn de doelstellingen voor de komende jaren?

De vereniging weer laten groeien naar 5/6 elftallen zou voor ons een hele mooie toekomst bieden, groter mag en kan uiteraard op termijn altijd. Dus naast een 1e elftal, wat een prioriteit is, zouden 1 of 2 seniorenteams welkom zijn. We zijn ook aan het onderzoeken of we, in samenwerking met een voetbalschool, aan een jeugdafdeling kunnen gaan werken.

Is de nieuwe selectie al compleet?
Er is nu geen selectie, dat is de reden dat we het bericht opgesteld en aangeboden hebben aan HHAV.

Wat kunnen spelers verwachten als ze komen voetballen bij KSD Marine?
Een schitterende accommodatie tegen de Scheveningse duinen (Waalsdorpse Vlakte).
Een centrale positie in de vereniging met de faciliteiten en aandacht die hoort bij een eerste elftal.
De mogelijkheid om, indien die er zijn, de overstap te maken met de huidige trainer en/of begeleiders.
Invloed op wanneer er getraind wordt en de aanvangstijd van de thuiswedstrijden op zaterdag.
Tijdens de wedstrijden gegarandeerd gezellig en enthousiast publiek langs de lijn, zoals dat hoort bij een eerste elftal.
De mogelijkheid om in alle rust de ontwikkeling te maken als 1e elftal van uit de 5e klasse KNVB, wie weet waar dat eindigt

Wanneer is het seizoen geslaagd?
Als we een 1e elftal in de 5e klasse zouden kunnen starten zou dit echt een geweldige start van het nieuwe seizoen zijn. Andere uitbreiding van teams zou ook een mooi succes zijn. Maar bij KSDMarine staat vooral gezelligheid en sportiviteit centraal, dus als de leden dat ervaren, is voor ons het bestaan gerechtvaardigd, we willen dat alleen wat breder trekken dan tot op heden, dus jeugd, 7 Vs7, dames, veteranen, selectie, iedereen is welkom.

Hebben jullie al een trainer op het oog?
Nog niet, een team met een eigen trainer zou een mooi startpunt zijn. Maar als er een 1e elftal ontstaat en er is geen trainer bij, dan gaan we uiteraard op zoek en hebben we inderdaad wel een aantal namen op een lijstje 😉.

    Deel dit artikel met anderen:

    Laatste berichten