Sinan Ocal 4 – 0
Nordin Zambib 4 – 1 tevens de ruststand
Yessin Laikili 4 – 2
Lorenzo Scheffer 5 – 2 werd de eindstand op zaterdag 30 april 2022

Voordat GSC Esdo goed en wel op het veld stond lag de 1-0 er al in. Rico de Haas wist binnen de minuut de score te openen en dat was een vliegende start voor de koploper.

Na de 1-0 ging Houtwijk door, Kadir Narsen maakte de 2-0 en 3-0 en Sinan Ocal scoorde ook nog de 4-0. Vlak voor rust deed Nordin Zambib namens de gasten iets terug en gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Na tust een getergd GSC Esdo, het draaide Houtwijk de duimschroeven aan en kwam via Yessin Laikili op 4-2. De wedstrijd was meteen weer spannend. Houtwijk moest aan de bak en de wedstrijd werd feller in die tweede helft.

De 18 jarige KNVB – scheidsrechter Mike van Dam uit Pijnacker, moest echt aan de bak na de rust. Hij liet zich niet van de wijs brengen en hield goed het overzicht en ook de teugels goed in handen. En de spelers toonden in die fase meer respect voor elkaar.

Uitiendelijk maakt Lorenzo Scheffer aan alle onzekerheid een einde en schoot hij de 5-2 binnen voor de koploper die haar voorsprong van drie punten op MSV’71 in stand hield.

Bijzonderheden:
Jan Kloor de trainer van Houtwijk 2 verving op de bank Richard Douw.
En er werd in deze toch wel sportieve wedstrijd 5 x geel en 1 x rood getoond door KNVB – scheidsrechter Mike van Dam, die volgend seizoen best wel een klasse hoger zou mogen gaan fluiten.

Tekst en foto`s : Peter Grootscholten