september 24, 2022

KNVB stuurt bondscoach Parsons weg na ’tegenvallend spel en resultaten’ op EK

Mark Parsons is niet langer bondscoach van de Oranjevrouwen. De KNVB heeft na een evaluatie besloten per direct afscheid te nemen van de 36-jarige Engelsman.

De Nederlandse voetbalsters beleefden onder leiding van Parsons een teleurstellend Europees kampioenschap, want al in de kwartfinale werd de titelverdediger uitgeschakeld door Frankrijk.

“De lat ligt hoog. Nederland was titelverdediger en ook finalist op het laatste WK, we willen meedoen voor de prijzen”, zegt Jan Dirk van der Zee namens de voetbalbond. Uit een evaluatie bleek dat er te weinig vertrouwen bestaat dat onder de huidige leiding de ambities worden waargemaakt.

Net een jaar in dienst

Parsons was sinds mei vorig jaar bondscoach van Oranje. De opvolger van de uiterst succesvolle Sarina Wiegman overtuigde echter nooit.

“In aanloop naar en op het EK vielen zowel het vertoonde spel als de resultaten tegen en dat kunnen we ons niet veroorloven”, aldus Van der Zee. “Met het oog op de huidige WK-kwalificatiereeks is besloten dat op zeer korte termijn iemand anders aan het roer komt te staan. Dat is geen leuke beslissing maar ook dat hoort bij topvoetbal.”

Bron NOS

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten