Kethel Spaland kampioen 3e klasse A na remise bij Voorschoten ’97

Na 90 minuten heersten teleurstelling bij de meeste meegereisde supporters. Met harmonica stadsbussen waren de Schiedamse supporters meegereisd. Uitgedost met vlaggen en vele rookpotten en oorverdovend knalwerk maakten zij in de voetbalarena “Het Wedde” van Voorschoten ’97 een groot spektakel. Een compliment aan hen en de organisator van de club Kethel Spaland. De leiding had hun legioen volledig onder controle. Bij winst zouden de Schiedammers het kampioensfeest kunnen vieren.

De v.v. Stompwijk, nummer 2 in de stand was nog de enige belager die het feestje zou kunnen verstoren. Bij het eindsignaal was de uitslag van v.v. HWD – Stompwijk 2-1 nog niet bekend in Voorschoten.  De ontlading was groot toen 30 minuten later bekend werd dat de Schiedammers de titel toch deze zondag hadden binnengehaald. De Kampioenen werden met veel champagne overgoten. Het kampioensfeest was gestart op het veld van Voorschoten en kreeg een gevolg in de harmonicabus richting Schiedam, op naar de thuishaven , sportpark Willem-Alexander in Schiedam alwaar het kampioensfeest tot 23.30 uur gevierd zal worden met een DJ en de zangers Donny van der Roest en Donny Ponsen.

Tijdens de wedstrijd waren beide teams goed aan elkaar gewaagd.  Als neutrale toeschouwer was het nauwelijks waarneembaar wie van de twee teams voor het kampioenschap gingen. De start was voor Kethel Spaland veelbelovend. Binnen de minuut was het spits Daan Nesse die de 0-1 voor Kethel Spaland binnenschoot, na goed voorbereidend werk van Richenel Lourens. Voorschoten was niet van de wijs te krijgen en speelde hetzelfde spelletje als de tegenstander.

Voetballend via het middenveld met afwisselende dieptepasses op de snelle spitsen. In de 11e minuut was de gelijkmaker voor Voorschoten. Vanuit een hoekschop kopte Bennie Hogewoning de gelijkmaker 1-1 achter de Schiedamse-doelman Michael Koolmees. De afwerking bleef bij beide teams achterwege. In de 26e minuut was het aanvoerder Roy Elligens die de bal met een sliding van de doellijn haalde en zo Voorschoten voor een achterstand behoedde. De tweede helft zakte het tempo aanzienlijk en creëerden beide teams geen doelrijpe kansen meer. Met een matige 2e helft qua tempo, was het voetballend een wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Dit gelijke spel was voor Kethel Spaland voldoende voor het Kampioenschap. Trainer Roland van der Zalm en selectie van harte gefeliciteerd met dit Kampioenschap. Mooie prestatie 1x verlies, 5 gelijk en 16 winstpartijen en nog 2 wedstrijden te gaan. Volgend seizoen in de 2e klasse. Veel succes!