Katwijk overklast Quick Boys

Op alle fronten keek men uit naar de derby in het vissersdorp Katwijk tussen Quick-Boys en vv Katwijk. Het supporterslegioen van VV Katwijk zal de wedstrijd via grote schermen in hun eigen sportpark “De Krom” moeten volgen. Tot zomer 2023 heeft de gemeente Katwijk verboden dat bij derby’s in de hoogste regionen bij de amateurs geen supporterslegioenen van de uitspelende club de wedstrijd mogen bijwonen. Dit om excessen in en rond het veld te voorkomen Een derby zonder één of beide supporterslegioenen is bij voorbaat al gedevalueerd. Een stukje sfeer wordt er duidelijk gemist. Geen oranje rookpotten vandaag vanaf de lange zijde en de duinen. Quick Boys heeft in deze derby het voordeel dat hun legioen wel bij de strijd op Nieuw Zuid aanwezig mag zijn. Voor de sfeer op Nieuw Zuid is het gemis van de Oranje Katwijk supporters een aderlating. De vraag zal zijn in hoeverre hebben de beide elftallen hier wel of geen last van.

Katwijk goed uit de startblokken

Aanvoerder van Katwijk, Robert Suzan en zijn mannen kwamen perfect uit de startblokken. Het was Robert Susan die al in de 5e minuut met een fraaie kopbal doelman Paul van der Helm kansloos liet. Na deze vroege treffer liet Katwijk Quick Boys niet in hun spel komen. Zij hielden de bewoners van “Nieuw Zuid ”onder druk . Het was Killian Mil die de jongen aan het scorebord in bezig hield en hem de 0-2 op het scorebord liet aan aanbrengen. De klap die de Katwijkers uitdeelden kwam hard aan. Het mannen van Grünholz waren volledig van slag en kwamen niet tot aanvallen toe. Op alle linies werden zij door aanvoerder Susan met zijn medespelers afgetroefd. Achterin heerste Kay Blokland met naast hem Raoul Esseboom, die de geblesseerde Paul Kok verving. Esseboom speelde een grandioze wedstrijd. Zo ook linkervleugelverdediger Joey Ravensbergen, die Dyllandro Panka volledig uitschakelde. Op rechtsachter positie speelde de steeds sterk opkomende Bart Sinteur. De achterste linie legde de spitsen van Quick Boys onder aanvoering van Danny van den Meiracker – centrale spits – volledig lam. Katwijk gaf in de 23e minuut Quick Boys de genadeslag. De hardwerkende en snelle Ahmed el Azzouti kreeg door geklungel in de achterste linie van Quick Boys de vrijheid om de stand op 0-3 te brengen. Bij deze stand 0-3 vond Katwijk het wel genoeg en vooral in het 2 gedeelte schakelden zij regelmatig enige tandjes terug.

Strijd gestreden

De 2e helft was matig. Quick Boys dat geen vuist kon maken werd volledig ingepakt. Het werd een spelletje van kat en muis. Katwijk gaf Quick Boys voetballes op alle fronten. Balbezit, beweging en posities gingen mis bij de bewoners van Nieuw Zuid. Trainer Grünholz moet radeloos zijn geweest, hoe was dit mogelijk, hoe krijg je vanaf de zijlijn je team weer aan het voetballen.  In de 85e minuut lieten de Katwijkers de concentratie even los hetgeen direct werd afgestraft met een tegendoelpunt van Youssef el Kachati. Wie dacht dat het nog een heftig slot zou worden kwam bedrogen uit.

Resumerend

De strijd was al in de 1e helft gestreden. Een dik verdiende 3-1 overwinning voor de Krombewoners die geen kind hadden aan een niet opgang te krijgen Quick Boys team. Of was het de klasse van Katwijk waardoor Quick Boys volledig geïmponeerd werd. In deze wedstrijd sloeg de weegschaal duidelijk door in het voordeel van de Oranjehemden.

 Aanstaande zaterdag thuis op de Krom de topper tegen de Treffers. In deze wedstrijd kunnen de Katwijkers tonen dat deze mooie overwinning niet zomaar langs waaide, echter tot stand kwam met hun eigen spel. Belangrijk zal zijn dat zij niet naast hun schoenen gaan lopen maar 90 minuten bij de les blijven. Quick Boys uit naar het altijd lastige Kozakken Boys, een wedstrijd om het team weer goed op de rails te krijgen en te zorgen dat Quick Boys met dit mooie team weer mee gaat tellen. Veel succes beide teams!

Redactie en foto’s: Coos Hübscher

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten