Katwijk nipt te sterk voor Scheveningen

SVV Scheveningen puntloos terug uit Katwijk

Zonder punten kwamen de Schollenkoppen zaterdag terug van sportpark “De Krom” in Katwijk. De toeschouwers die gerekend hadden op een spektakelstuk tussen vv Katwijk en Svv Scheveningen kwamen bedrogen uit. Kampioen Katwijk is na drie wedstrijden nog zoekende naar het juiste ritme. De eerste 2 wedstrijden, een ruime winstpartij tegen een jong zwak spelend Volendam, een gelijkspel tegen een moeilijk te bespelen Noordwijk en afgelopen zaterdag een magere 1-0 wint in een slechte partij tegen Scheveningen. Duidelijk dat er bij de Katwijkers nog wat dient te gebeuren. Voor de mannen van trainer John Blok is het eveneens nog een lange weg te gaan. In deze wedstrijd toonden beiden teams dat zij het ritme nog niet hebben.

In de eerste 45 minuten van deze zouteloze partij hadden de Katwijkers het betere veldspel, echter lieten zij, onder andere van Mil en El Azzoutti en invaller Tim Freriks – 64e minuut -enige opgelegde kansen liggen.  Eind 1e helft was het Robert Suzan, die zich keurig vrijspeelde en een op maat gegeven dieptepass gaf op Kay Blokland, die de bal op de te vroeg uitlopende Scheveningse-doelman Sven van der Maaten lobde en zo de eindstand op het scorebord liet aantekenen. In de 2e helft verzuimde Katwijk de score op te voeren. Rubin Koorndijk (Sch) haalde in de 55 minuut de bal met het hoofd van de Scheveningse doellijn en doelman van der Maten stond de Katwijkse scoren verder in de weg. De laatste 10 minuten waren nog de amusantste momenten van de match. Scheveningen rook dat er met opportunistisch spel mogelijk nog een puntje was weg te slepen. Deze instelling had eigenlijk direct na start 2e helft moeten worden ingezet. Jammer voor de Schollenkoppen was de tijd nu te kort hiervoor. Aanstaande dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys en zaterdag a.s. thuis tegen HFC. Katwijk speelt a.s. woensdag uit tegen AFC en zaterdag a.s. de derby tegen Quick Boys uit.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher