Jong ZVV Den Haag wint met ijzersterk spel internationaal Futsaltoernooi in Brussel

In Brussel is er een eigen futsalbond onder de Belgische pro league. Dit is gedaan om meer mensen aan het voetballen te krijgen. Recreatie, ambitie en bedrijfsteams, alles kan zich in schrijven. Stichting Minor Ndako zet zich hiervoor in met 2 teams met spelers met minder maatschappelijke kansen.

Deze zelfde stichting sluit het jaar af met een outdoor futsal toernooi op het instituut van Anderlecht. Alles is futsal: bal, regels, afmetingen, maar het wordt gespeeld in het zonnetje.

Jong ZVV is na overleg uitgenodigd hiervoor door de toernooi organisatie.

In de poule fase troffen de dames het qua loting. Met 2 monster scores vlogen ze door het ochtendprogramma heen. Er werd prachtig gecombineerd waar coach Jeroen Blommaert zich ondanks het vrije spel bleef richten op afspraken en leermomenten.

In de middag volgde de winnaars poule waar duidelijk meer weerstand was. De topfavorieten, het Waalse: File un Bloque, waren de eerste tegen standers. Het bleef lang 0-0 en de wedstrijd werd fysieker. Op wilskracht prikte Zvv 5 minuten voor tijd de 1-0 binnen. Het laatste wisselblok leek de ploeg bevrijd van zenuwen en er volgde een voetbal show van 5 minuten die resulteerde in een eindstand 4-1 voor Zvv.

Hierna was alle schroom er vanaf en werd met ruime cijfers de rest van de tegenstanders in de poule verslagen en ging de beker mee naar de Hofstad.

Een prachtige prestatie met een groep die 2 maanden samen is. 2x had geoefend in Nederland en leeftijden heeft van 15 tot 20.

De zomerstop komt er nu aan maar het jong ZVV project, waar jonge veld speelsters mee ontwikkelen op bvo niveau, geeft hiermee het eerste bewijs af dat dit toegevoegde waarde heeft. In het nieuwe seizoen blijft ZVV dan ook open staan voor het aansluiten en helpen van nieuw jong veld talent.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten