Jong Scheveningen doet zichzelf te kort tegen SC Feyenoord

Vorige week werd er nog overtuigend gewonnen van Voorschoten 97 maar vandaag was een wedstrijd waar veel tegen zat. Scheveningen domineerde de gehele wedstrijd maar liet zich steeds verrassen door slimme uitvallen van SC Feyenoord.

Zo kwam het in de 11de minuut met 1-0 achter nadat vlak hiervoor Dustin vd Berg dicht bij de openingstreffer was. Hierna was het Scheveningen dat een aantal kansen om zeep hielp. Na een bal op de paal uit een vrije trap van Reduan Charif volgde een mooie aanval. Het was uiteindelijk Mahmoed Ayada die een bal binnen kopte uit een goede voorzet van Norman Nagy. Hierna was het Feyenoord weer die slim profiteerde van de onoplettendheid van Scheveningen en kwam het zo op een 3-1 voorsprong. Nadat Mike Bal onderuit was gehaald was het Reduan Charif die vanaf elf meter miste.

Na rust was er vertrouwen in een goede afloop en dat resulteerde in de 1e minuut van de 2e helft gelijk in de aansluittreffer van Norman Nagy, 3-2. Hierna was het Scheveningen dat veel kansen kreeg en eigenlijk de wedstrijd over de streep had moeten trekken. De voetbalwet “als je zelf niet scoort” was van toepassing en in de 80ste minuut was het uit een spaarzame uitval SC Feyenoord die de 4-2 maakte. Typerend dat de 2e penalty van de wedstrijd weer gemist werd, dit maal door Paul Nistor.

Een typisch voorbeeld van snel vergeten, lering uit trekken en volgende week weer nieuwe kansen. Dan komt Noordwijk naar Houtrust.

Redactie en foto: Jong Scheveningen