Jong Blauw-Zwart in opmars

Trainer  Alan Campfens zag zijn pupillen een wervelende start maken. Een wedstrijd die in de beginfase, in de eerste minuut, met een fraai doelpunt van Bastiaan Hendriksen aangaf dat de Blauwen er zin in hadden. Hij kopte een uitstekende voorzet van de rechterspits Bram Smit, tegendraads  onhoudbaar achter de Leidse doelman Raymond Meijers. Met dit ruggensteuntje  konden de Blauwen een goede controle over de wedstrijd houden. Sporting Leiden trachtte uit de greep van de Wassenaarders te blijven door voetballend over de vleugels de aanval te zoeken. In de 5e minuut moest de Wassenaarse-doelman Danny Zwaan zijn klasse tonen door de vliegend schot vanaf links met een fraaie zweefduik tot hoekschop te tikken. De Blauwen hadden de 1-0 voorsprong al in de 10e minuut kunnen verhogen. Een diepte pass op Kaj Kronenburg, die vervolgens twee spelers zijn hielen toonde en met een lob trachtte de Leidse-doelman te verschalken. Hij zag zijn inzet net voor de doellijn door een van de Leidse verdedigers tenietgaan. Blauw Zwart creëerde vele kansen. Zo kregen Bastiaan Hendriksen, voor open doel op aangeven van de opkomende rechtervleugelverdediger Quint van der Ploeg, een dot van een kans, hij zag zijn inzet over gaan. Het duurde tot de 40e minuut voordat het 2e doelpunt, na wederom een vooractie van Bram Smit, door Xander Vredenbregt  grandioos werd afgemaakt. Met een verdiende 2-0 voorsprong konden de mannen van trainer Alan Campfens aan de thee.

Tactisch en conditioneel sterk

Direct na de aftrap scoorde Kim Theil 3-0 met een onhoudbare pegel vanaf circa 20 meter. Dit was de nekslag voor de Leidenaren. De Blauwen hadden de wedstrijd volledig onder controle. Zeker Kim Theil had het naar zijn zin. Opererend verdedigend op het middenveld had hij de wedstrijd volledig in handen en speelde een van zijn betere wedstrijden van deze competitie. Dit kwam ook mede door het bewegelijke jonge elftal met hun vele positiewisselingen. De jonge garde, Kaj Kronenburg, Xander Vredenbrecht, Frank van de Riet, Bram Smit, Mark van der Does, Quint van der Ploeg Calvin de Jong en Wout den Hollander begint zo langzamerhand prima ingespeeld te raken. Een toestormende jeugd waar menig club jaloers op zou zijn, begint langzaam maar zeker resultaat op te leveren.   In de 66e minuut was het Bram Smit op rechts, die vanaf links een afgemeten pass van Kaj Kronenburg ontving en vervolgens direct de bal als een komeet  in de verste hoek de Leidse-doelman passeerde en zo de stand op 4-0 bracht. De ingevallen Illiass Assabban  noteerde vlak voor de einde de eindstand op 5-0. De wedstrijd, ten aanschouwen van 150 voetballiefhebbers, werd vakkundig geleid door routinier  Louis Wagner.

Resumerend: Het grote verschil van deze twee goed voetballende ploegen lag   in de gemiddelde leeftijd van de spelers. De jeugd met hun snelheid, bewegelijkheid en organisatie gaf deze middag duidelijk de doorslag aan het team van trainer Alan Campfens. .

Aanstaande zaterdag de topper uit tegen DWO.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher