Jeugdvoorzitter DUNO Joey Feitz, stopt

Jeugdvoorzitter Joey Feitz zet er punt achter

Van de website van DUNO


Jeugdvoorzitter Joey Feitz zet er na dit seizoen een punt achter. Hij bouwde de afgelopen jaren aan een mooie jeugdafdeling en kan blij terugblikken. Aan opvolging wordt gewerkt. Joey blikt hieronder terug op wat wat. Ook gaat de blik op de toekomst. “Als ik de vijf jaar terugkijk ben ik vooral trots op alle vrijwilligers die er elk jaar maar weer voor zorgen dat de kinderen met plezier op de club zijn.”

Gefeliciteerd, je hebt een nieuw huis! Vertel eens, wat, waar?
Joey: “Ja klopt, we hebben een mooie eengezinswoning in de architectenbuurt gekocht. Na viereneenhalve maand intensief verbouwen zitten we er nu helemaal super bij.”

Is dat de aanleiding om het rustiger te gaan aan doen, we hebben gehoord dat je stopt als jeugdvoorzitter?
Joey: “Haha, nee dat is niet de reden dat ik stop. Het zijn verschillende factoren die beslissend zijn, maar de hoofdmoot is dat ik vijf jaar geleden een plan had voor de jeugd en na al deze jaren heb ik dat in grote lijnen bewerkstelligd – zo zie ik dat.”

Per wanneer stop je?
Joey: “Ik zal netjes dit seizoen afmaken en heb aangegeven bij het bestuur dat er volgend seizoen een ander voor de groep zal gaan staan.”

Enorm jammer natuurlijk, op welke verdiensten ben jij het meest trots uit die periode als jeugdvoorzitter?
Joey: “Allereerst op alle vrijwilligers die me in al die jaren hebben gesteund en geholpen. Dat de kinderen in ieder geval met plezier het spelletje beleven en dat we met de eerste jeugdelftallen toch wel aardig op niveau zijn gaan voetballen voor DUNO-begrippen.”

Wat is er niet gelukt dat je wel had willen bereiken?
Joey: “Het technisch beleid had beter gekund, maar zonder Hoofd Jeugd – wat een keuze was toen Tom van den Berg stopte – liep het anders dan gedacht. Daar hadden we misschien meer moeten uit halen, vooral in het begeleiden van trainers en teams. Vorig jaar is Wim van Maanen als technische man erbij gekomen in de jeugdcommissie, dat helpt wel heel veel.”

Hoe lang heb je het alles bij elkaar gedaan?
Joey: “Bij elkaar vijf jaar. De eerste twee seizoenen ben ik bijna elke week zes dagen op de club geweest. Intensief samengewerkt met Jeffrey Coenraad, Harry Barbier en toenmalig sportcoördinator Daniel Benesty om de jeugd weer structureel goed te laten draaien. Na twee seizoenen kwam Marlies de Klerk erbij, zij is nu mijn rechterhand. Marlies gaat er met volle overgave voor en heeft gezorgd dat alles op papier kwam te staan. Beleid en Protocollen zijn geschreven waar DUNO nog jaren gebruik van kan maken.” (lees onder de foto verder)


Joey_Feitz.jpg
Joey Feitz: ‘Dat de kinderen in ieder geval met plezier het spelletje beleven.’

Wat heeft het jou persoonlijk gebracht, dat voorzitterschap?
Joey: “Superleuke ervaringen, veel kennis, hele leuke belevenissen en ook zeker minder leuke beslissingen die je moet maken maar als ik de vijf jaar terugkijk ben ik vooral trots op alle vrijwilligers die er elk jaar maar weer voor zorgen dat de kinderen met plezier op de club zijn.”

Hoe staat de DUNO-jeugd er nu voor?
Joey: “De DUNO-jeugd staat er prima voor – ook alweer voor volgend seizoen. Het blijft lastig bij DUNO met slechts twee velden je jeugd zo neer te zetten dat je optimaal kan draaien.” (lees onder de foto verder)

121teamfoto.jpg
Trots op de DUNO-jeugd, hier JO12-1.

Ben je trots op de mensen met wie je het samen kon doen?
Joey: “Megatrots! Ik zal ze niet allemaal benoemen, maar wil er wel een paar uitlichten. Harry Barbieris  vanaf het begin mee gegaan in de plannen die we hadden; echt een man met een DUNO-hart. Ik noem hem eigenlijk altijd opa van de DUNO-kinderen; supergaaf hoe hij alles doet. Marlies die erbij is gekomen en die de afgelopen seizoenen zoveel werk bij me heeft weggehaald dat ik er weer plezier in heb gekregen. De dames van de activiteitencommissie – wat een werk hebben die dames de afgelopen seizoenen verzet! Superleuke momenten meegemaakt met hen en dit jaar zullen we nog meer mooie momenten beleven. Mijn maatje Kenrick moet ik natuurlijk noemen. De langst zittende DUNO-jeugdtrainer draait nergens zijn hand voor om. Samen kampioen geworden toen ik nog jeugd trainde en nog steeds mijn vriend. Ik kan wel een boek schrijven, maar ik ben echt trots op alle mensen die bij DUNO de jeugd tot een grote familie hebben gemaakt. Ik ga dit echt missen.”

Is er al een opvolger in zicht?
Joey: “Er zijn op het moment twee kandidaten. Er zijn al gesprekken geweest en algemeen voorzitter Jeroen van der Zwan gaat met hen nog verder praten. Als daar mijn hulp bij nodig is zal ik daar zeker in helpen.”

Hoe gaan jouw zaterdagen er straks uitzien?
Joey: “Tim mijn zoon speelt in de JO19 en ik hoop volgend jaar nog steeds. Het verplichte is er dan wel weer af waardoor ik wat meer vrijblijvend kan komen en ’s middags zeker nog gezellig een biertje kom doen.”

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten