Jelle Verhoeff verbreekt rode kaarten record maar BSC’68 wint toch

BSC won de confrontatie met Zwammerdam met de grootste moeite maar waar het na afloop in de kantine vooral over ging was het incident dat na ongeveer een uur spelen plaats vond. Jelle Verhoeff, die net de moegestreden Romé Thies was komen vervangen, sprintte meteen achter een diepe bal aan maar raakte met een uitzwaaiende arm de laatste verdediger in het gezicht. Die ging gewillig naar de grond en zijn imitatie van een mager speenvarken deed de rest. Scheidsrechter Verbij, die er sowieso de gewoonte van maakte de boel vanaf zo’n 50 meter te beoordelen, werd meteen overlopen door Damme spelers en overmand door zoveel vocaal geweld besloot hij Verhoeff direct rood voor te schotelen. Met 18 seconden verdrijft hij Marcio Santos uit de recordboeken. Die had in 1996 als Ajaxspeler in de wedstrijd tegen PSV wel 19 seconden nodig om van het veld gestuurd te worden. Erg lang had Zwammerdam geen profijt van de man meer situatie want even later ging Zwammerdam aanvoerder Lars Kremer met al een gele kaart op zak opnieuw in de fout door Lody Dijkhuizen in een totaal ongevaarlijke situatie onderuit te schoffelen.

Zwammerdam begon de wedstrijd vol overtuiging. Met prima combinatievoetbal werd BSC teruggedrongen maar net als in de wedstrijd in Zwammerdam ging dat goed tot de 16 meter. Van veel gevaar voor het doel was nauwelijks sprake. Alleen Reijer Jaap Peters was bijna succesvol maar een uitstekende redding van Levi Tuijt voorkwam een doelpunt. BSC is wel doeltreffend als uitblinker Stijn van Leeuwen de diep sprintende Joep van Straalen op zijn wenken bediend. Die maakt, alleen voor keeper Jaimy Groenen, geen fout en het mannetje van het scorebord wordt aan het werk gezet. Na een klein half uur de mooiste aanval van de middag. Een een-tweetje tussen Lody Dijkhuizen en Guido de Peinder dwars door de Damme verdediging wordt door eerstgenoemde snoeihard op de paal gekegeld. Het volgende een-tweetje, tussen Romé Thies en Stijn van Leeuwen is misschien iets minder spectaculair maar zeker een stuk doeltreffender. De tweede assist van van Leeuwen betekende al weer de vierde competitietreffer voor de pas 16 jarige Romé Thies. De wedstrijd leek als de bekende nachtkaars uit te gaan totdat het kaartenfestival in de tweede helft begon. De doeltreffende penalty van Justin Bons, na een overtreding van Yanik Tuyt, waar hij wonder boven wonder geen kaart voor kreeg maakte het nog wel spannend maar echt in gevaar kwam BSC niet meer. Met veel irritatie over en weer werd de wedstrijd uitgespeeld en na het eindsignaal overheerste bij BSC de blijdschap voor de 3 punten die op het tandvlees binnengesleept waren.

Geen goede wedstrijd van BSC maar met 3 punten in de knip maalt daar niemand over. Nu 2 weken geen competitievoetbal. Mooie periode om alle neuzen weer de zelfde kant op te krijgen. Volgende wedstrijd is uit tegen ESTO IN Bodegraven. Op 24 februari.

Redactie en foto’s: Hans Verhoeff

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten