Interview ADO TV met aandeelhouder Bolt

In een interview met ADO TV heeft Ignacio Beristain, als verantwoordelijke van de aandeelhouder, meer duidelijkheid verschaft over Bolt als investeerder, laat hij weten dat Edwin Reijntjes ook volgend seizoen Algemeen Directeur is van ADO Den Haag en gaat hij in op de plannen voor de club richting de toekomst.

Volgens Beristain wil de club de pijn en de veranderingen van het verleden achter zich laten en overgaan naar een nieuw tijdperk. Door te bouwen aan een goede basis zal dit in de toekomst moeten leiden tot groei en daarvoor moeten de juiste beslissingen worden genomen. Beristain: “We hebben daarom gevraagd of Edwin Reijntjes het komende jaar door wil gaan als directeur. Edwin, die al andere plannen had, hebben we dus gevraagd om te blijven. Hij is in de afgelopen periode een buitengewoon solide leider geweest die de club door moeilijke tijden heeft geloodst. We hebben gezien dat hij de club altijd op de eerste plaats zet, boven zijn eigen belangen. Wij geloven dat hij de beste leider is voor de club als we overgaan naar een nieuw tijdperk met meer stabiliteit”, vervolgt Beristain.

Stabiliteit
Volgens Beristain is het in de aankomende periode van groot belang om de stabiliteit te brengen bij ADO Den Haag, zowel op financieel als bestuurlijk vlak. “We waren geschokt toen we hier voor het eerst binnenkwamen, want de club was dicht bij een faillissement. Vanzelfsprekend zou dat een ramp geweest zijn. Daarom wil ik mijn dankbaarheid uiten aan de fans die ons zijn blijven steunen, de medewerkers van ADO Den Haag die deze moeilijke tijden hebben doorstaan en de sponsoren die, zelfs tijdens de pandemie, hebben bijgedragen en de club zijn blijven helpen. Verder wil ik ook de gemeente Den Haag bedanken die erkent hoe belangrijk de club is voor de gemeenschap in de stad.”

Toekomst
Voor de aankomende tijd staan er een aantal belangrijke punten op de agenda, zo is de club intensief bezig met het werven van de best mogelijke technisch directeur voor ADO Den Haag. Daarnaast staan er voor de komende periode andere grote projecten. Beristain: “Naast dat we hard werken om de stabiliteit binnen de club terug te krijgen, werken we aan een aantal (grote) plannen. Eén van de meest hervormende projecten wil ik daarvan uitlichten. We willen namelijk alle teams van ADO Den Haag onderbrengen in het Zuiderpark. Het belang en de betekenis van De Aftrap voor de club begrijpen we goed en we willen de jeugdopleiding koesteren en blijven steunen. De jeugdopleiding is het hart van de club.”

Play-offs
De aankomende weken zullen volledig in teken staan van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Beristain geeft aan dat daar de focus nu volledig op ligt. “Wij zijn er klaar voor, maar als we het niet halen dan weet ik zeker dat we opstaan en het volgend jaar opnieuw proberen. Onze fans willen niet alleen dat we in de Eredivisie spelen, maar dat we ook kunnen concurreren en wedstrijden winnen. Het is tijd om te stoppen met praten over de slapende reus en nu wakker te worden.”

Bekijk hieronder het interview van ADO TV met Ignacio Beristain (Bolt)

Bron ADO Den Haag

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten