HVV verslaat koploper (kampioen) VUC opnieuw

Overwinning levert Kroonleeuwen de felbegeerde thuiswedstrijd in de halve finales play-offs op.

De laatste speeldag van de aantrekkelijke competitie in de Tweede klasse C toonde al maandenlang het affiche VUC-HVV. Het had het sluitstuk moeten worden van de titelrace. Zover kwam het niet. VUC werd reeds bij aanvang van de wedstrijd door HVV gehuldigd vanwege het behaalde kampioenschap. Maar voor HVV stond nog veel op het spel. Met één punt voorsprong op nummer drie RCL -bovendien in zeer sterke vorm de laatste weken- moest HVV van VUC winnen. Hierdoor zou het immers alles in eigen hand houden om vrijgesteld te worden van de kwart finale van de play-offs. Bovendien levert de halve finale automatisch een thuiswedstrijd op voor de Kroonleeuwen. De wedstrijd CSW-RCL werd afgelast vanwege een wolkbreuk in Wilnis waardoor de grasmat onder water kwam te staan. De uitslag van deze wedstrijd doet voor HVV nu niet meer ter zake. De Kroonleeuwen legden tegen VUC een voortreffelijke partij voetbal op de mat en wonnen voor de tweede keer dit seizoen van de koploper.

Eerste helft

Max Hagemann stond qua gele kaarten op scherp en startte om die reden niet in de basis. Hierdoor konden Abdel Mohamed en Lodewijk Dekker op een basisplaats rekenen en zij stelden de trainer niet teleur. De wedstrijd ging direct ‘los’. Beide teams wilden voetballen en het spel golfde heen en weer. Joppe Dekker moest in de 2e minuut reeds ingrijpen op de linksback positie met een ferme blok tackle. Aan de andere kant was het Alex Burghouwt die met een mooie actie de bal vrij kreeg op links maar zijn voorzet zag stranden. Het publiek ging er voor zitten. Het zag in het eerste kwartier HVV heersen met goede combinaties, afgewisseld met fraaie breedte passes. Halverwege het eerste bedrijf werd VUC de bovenliggende partij waarbij HVV meer op de kansen ging loeren. Grote kansen creëerde het daarbij nog niet maar dreigend was het telkens wel. In de 36e minuut had HVV de score moeten openen. Een ‘voorzet op maat’ van Phil Altimari belandde vanaf de linkerflank op het hoofd van de vrij staande Lodewijk. Hij kopte vlak voor de keeper net naast het doel. Twee minuten later zwijnde HVV na een snelle aanval van VUC waarbij de meegekomen VUC speler de bal vrij voor doelman Guus Dicke snoeihard op de onderkant lat schoot.

Tweede helft

In de pauze vond een ongebruikelijke wissel plaats. De scheidsrechter moest geblesseerd afhaken. Op de tribune bleek een vervanger gevonden, die ook nog eens zijn (schone?) spullen in de achterbak van zijn auto bleek te hebben liggen. Hij kweet zich uitstekend van zijn taak in het tweede bedrijf waar VUC er niet meer aan te pas zou komen. HVV ging vol voor de winst en zette VUC vast op eigen helft. Bij de meeste Pinguïns bleek te pijp leeg te zijn. Abdel kopte in de 47e minuut te zacht op doel. Iets hierna was het opnieuw Lodewijk die de score kon openen. Dit keer met zijn voeten maar zijn schot -na een corner- oog in oog met de doelman was te zacht. Hierna bleef HVV aandringen zonder verder grote kansen te creëren. VUC brak enkele keren dreigend uit de eigen verdedigingslinies en bleek dan over enkele razendsnelle en behendige spelers te beschikken. Het vizier stond echter niet op scherp waardoor de ballen over en naast gingen. En bij de enkele bal tussen de palen was daar Guus. In de slotfase ging HVV ‘alles of niets’ spelen. Dat leverde in de 82e minuut een doorgeschoten bal op na een vrije trap waar Ole de Mooij (opnieuw één van de uitblinkers) net niet bij de bal kon. In de 87e minuut was het de ingevallen Max die vallend de bal op de binnenkant van de paal zag belanden. Op het moment dat het HVV publiek dacht dat de traditionele HVV kansen van het slotoffensief waren gepasseerd viel de beslissing. Op 30 meter van het VUC doel nam Joppe (een andere uitblinker) in de 91e minuut een vrije trap. Dit keer werd het geen kiezelharde trap in de kruising zoals bij de uitwedstrijd tegen Olympia. Het werd een scherp aangesneden voorzet waarbij de bal door alles en iedereen werd gemist en in de verre hoek verdween, na een voor de doelman vervelende stuit. Hierdoor mocht Joppe zich tot matchwinnaar kronen. Het doelpunt had veel weg van de winnende goal van Go Ahead Eagles tegen NEC (2 dagen geleden). Bij deze winnende goal liet doelman Jasper Cillissen zich ook verrassen door de vervelende stuit.

Redactie: Loek van Vliet
Foto’s: Hans Altimari

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten