HVV RAS wint van SV Loosduinen

Het eerste elftal van RAS heeft haar eerste overwinning van het seizoen te pakken. SV Loosduinen werd in eigen huis met 2-0 verslagen. De geel-zwarten speelden, met name in de tweede helft, bij vlagen uitstekend en de overwinning was dan ook bepaald niet gestolen.

SV Loosduinen begon sterk aan de wedstrijd en was de eerste tien minuten de bovenliggende partij. Tot grote kansen leidde dit echter niet.  Daarna waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. De ongeveer 200 toeschouwers werden niet echt verwend voor de rust. Er was sprake van veel foute passes en hotsknotsbegoniavoetbal.

Na de thee kwam Sander Huijbers (foto, momenteel uitkomend voor RAS 3) in de ploeg en dat maakte, zonder iemand anders tekort te willen doen, het verschil. Huijbers, een aantal jaren geleden nog prominent lid van de selectie, bracht wat meer rust in de aanval en zorgde al binnen een paar minuten voor een aantal grote mogelijkheden voor de thuisploeg. RAS had in het eerste kwartier zomaar naar 3- of zelfs 4-0 kunnen uitlopen. Toch zou het nog tot de 73e minuut duren alvorens RAS op een 1-0 voorsprong kwam. RAS kreeg een, terechte, penalty en Huijbers benutte deze knap.
Loosduinen zette alles op de aanval, kreeg nog een tweetal mooie mogelijkheden, maar uiteindelijk was het Imad Oualhadj die in blessuretijd de 2-0 op het bord schoot.
Al met al een zeer nuttige overwinning, waarbij we voorzichtig weer wat omhoog kunnen kijken. RAS speelde, met name de tweede helft, als een collectief en dat was goed om te zien.

Redactie: Henk de la Haye