HVV maakt in slotseconde gelijk in topper tegen Antibarbari. Wedstrijd in prachtige foto’s weergegeven

Spektakel in de Diepput

Redactie Coos Hubscher

De eerste 45 minuten van deze topwedstrijd hadden De Kroonleeuwen weinig in te brengen tegen een enthousiast spelend Antibarbari. Na de eerste mooie kans na de doelpoging van Kees Willem Brouwers in de 2e minuut werden De Kroonleeuwen met vlagen volledig overrompeld.

Foto’s Coos Hubscher

De jonge doelman Guus Dicke hield met vele goede reddingen HVV lange tijd op de nul. In de 21e minuut sloeg het noodlot toe. Een pass van rechts werd door Mark van Heusden, inkomend vanaf links onhoudbaar langs doelman Dicke ingeschoten. Gezien het spel van de Rotterdammers een verdiende voorsprong. Na de 28e minuut kregen de Kroonleeuwen enig vat op de Rotterdammers. Jesper Fennema zag in een scrimmage voor het Rotterdamse doel zijn inzet door een been van een verdediger niet in het vijandelijke doel belanden. Aan inzet ontbrak het de Kroonleeuwen niet. Wel aan overleg en rust in het spel. De afwezigen Ernest Janssen, Joppe van der Bruggen, Juriaan van Wijngaarden en Phil Altimari was voor het team wel een gemis. Bij een van de weinige aanvallen was het Kees-Willem Brouwers die in de 36e minuut vanuit een hoekschop van rechts de bal schitterend in het Rotterdamse doel kopte. Ruststand 1-1.

Verademing

Foto’s Hans Altimari

Verbeten en vol energie kwamen de HVV’ers voor de 2e helft het veld op. Trainer Andre Wetzel had de eerste helft met lede ogen aangezien en tijdens de rust zijn team op de punten gewezen. Dante van der Heijden werd in de achterste lijn ingebracht. Vanaf start was direct waarneembaar dat de HVV’ers de tegenpartij bij de strot pakten en hen geen speelruimte meer gaven. De druk op de tegenstander was groot waardoor de tegenstanders constant werden vastgezet en daardoor hun speltype noodgedwongen moesten wijzigen.  De 2e helft werd zo een hele andere partij waar vooral de toeschouwers zeker van hebben genoten. Toch was het Antibarbari dat in de 68e minuut op voorsprong kwam. Het was hun 2e doelpoging in de 2e helft. Wetzel bracht in de 60e minuut Max Kranendijk en in de 72e minuut Felipe Bello nog binnen de lijnen. Na het 2e tegendoelpunt gooiden de Krooneeuwen alle trossen los. Aanval na aanval, de Rotterdammers weden volledig murw gespeeld. In de 90e minuut was het Diederik Janssen die de verdiende gelijkmaker binnenschoot. In de nog 9 minuten te spelen extra tijd waren er bloedstollende momenten voor het vijandelijke doel. De winnende hing aan een dun draadje echter het doelpunt bleef uit. Eindstand 2-2.

Resume: Een wedstrijd waar Antibarbare in de 1e helft heer en meester was en HVV de 2e helft volledig beheerste. Een lekkere partij voetbal, die je enkel kan beleven met twee voetballende teams met een uitstekende arbiter Manuel Lopez.