Houtwijk wint knap eerste bekerduel tegen een sterk Oegstgeest

Het eerste kwartier was er niet veel verschil te zien tussen de ervaren 3e klasser Oegstgeest en de nieuwe 3e klasser Houtwijk. Maar Houtwijk kwam wel als eerste op voorsprong en Rico de Haas was de maker na een solo actie van hem. Oegstgeest kwam op gelijke hoogte door Abel uit een strafschop. In eerste instantie werd de strafschop gestopt door Houtwijk keeper Donny Jansen, maar uit de rebound scoorde Oegstgeest 1 – 1. Vlak voor rust kwam Houtwijk weer op voorsprong. Op aangeven van Rico de Haas scoorde Kubilay van Oosten 2 – 1.

Toch liet de Houtwijk achterhoede zich verrassen vlak voor rust toen Tim Bakker namens Oegstgeest 2 – 2 noteerde. Daarna floot de uitstekend op dreef zijnde KNVB – scheidsrechter Ricardo Ditz voor het rust signaal. De lijn van fluiten trok Ditz na de rust door en hij had ook meer werk te doen na de rust. En 5 x geel en 1x rood kwam enkel en alleen doordat beide ploegen na rust meer passie en strijd gingen leveren om op dit Rijnveld Sportpark maar niet te verliezen.

Een ongelukkige stuiterbal vond plaats in het doelgebied van Houtwijk en dat betekende een 2 – 3 achterstand voor de ploeg van Douw en Lamens. Dat was een tegenvaller zo vlak na rust. Maar Houtwijk toonde veerkracht en Kubilay van Oosten maakte zijn 2e goal van de middag 3 – 3 en die gelijk maker werd uitbundig gevierd. Zie foto onder.

En op een mooie zomerse dag begin september werden er ook nog twee drinkpauzes ingelast.

De vraag was wie er aan het langse einde zou trekken aan het einde van deze warme middag.
Houtwijk keeper Donny Jansen pareerde een tegenstoot van Ougstgeest met verve. Diezelfde keeper kwam goed weg, toen een spits van Oegstgeest de verdediging van Houtwijk voorbij liep en pardoes de bal naast de paal schoot. Ja deze keer heb je als thuis ploeg, het geluk een beetje aan je zijde. FC Oegstgeest zat tegen de 3-4 voorsprong aan maar uit het niets viel de goal aan de andere kant, Sinan Ocal passeerde de hele verdediging van Oegstgeest, de assistent – scheidsrechter werd terecht genegeerd door arbiter Ditz en een 4 – 3 voorsprong was een feit. En de arbiter gaf voorafgaand aan de goal voordeel, iets dat Houtwijk niet erg vond.

De 3 doelpunten makers voor Houtwijk 1 na afloop in beeld gebracht v.l.n.r. Rico de Haas – Sinan Ocal – Kubilay van Oosten

De vijfde goal van Houtwijk werd na ruggespraak tussen de scheidsrechter en zijn assistent – scheidsrechter van Oegstgeest geannuleerd. Het maakte niet uit, de speel minuten zaten er op, en Houtwijk behaalde een mooie bekerwinst op een goed voetballende ploeg uit Oegstgeest.

Nadat wij het hele duel hebben gevolgd kunnen we de conclusie trekken dat er meer kwaliteit bij Houtwijk binnen de lijnen loopt dan vorig seizoen en dat is voor de 3e klasse ook noodzakelijk.

Kanttekening daarbij van trainer Richard Douw “wij als Houtwijk team geven nog te makkelijk de goals weg”.