Update: Houtwijk veel te sterk voor ODB

Houtwijk geeft op haar eigen toernooi een prima visite kaartje af tegen ODB

Heerlijk voetbalweer aan het begin van de avond, tevens de eerste thuis wedstrijd van het eerste elftal met wat nieuwe gezichten binnen de lijnen. Binnen 2 minuten lag de eerste goal al achter de doelman van ODB. Er werd veel over de flanken gespeeld door de thuisclub en op het combinatie spel van Houtwijk kon ODB maar moeilijk grip krijgen.

Na een half uur spelen was de stand al 3 – 0 en de rust stand werd uiteindelijk 5 – 0.

Na rust werd er gewisseld, met twee grote selecties kan dat makkelijk. Het ODB van trainer Patrick Demmers kwam meer aan voetballen toe, door minder ruimte weg te geven en meer druk naar voren te zetten. Houtwijk hoefde niet zo nodig en ving de tegenstoten van ODB vakkundig op. Toch kwamen er nog twee doelpunten voor de mannen van Richard Douw bij. 7 – 0 werd de einduitslag.

Het verloop van deze wedstrijd verliep van beide kanten sportief. Maar winst in de voorbereiding zegt nog helemaal niets, vraag dat maar aan Dirk Kuyt?.

De beste man van het veld was KNVB – scheidsrechter Yoran Pekaar, deze jonge scheidsrechter uit Delft heeft het wel in zijn vingers om te stijgen op de ladder als arbiter. Hij is afgelopen seizoen gepromoveerd en gaat in het nieuwe seizoen 1e en 2e klas niveau fluiten.

Hij staat door zijn uitstraling automatisch boven de partijen zonder zelf op te vallen en dat zijn winst punten. Een geel kaartje uit delen als er een speler iets over de schreef gaat. En verder de spelers door laten voetballen. En voor het voetballen waren de mensen gekomen deze avond. Prima gedaan.

En dat moet gezegd worden, beide elftallen en hun begeleiding maakten het hem ook niet moeilijk, en accepteerden zijn inbreng om er ook een leuke voetbal wedstrijd van te maken.

Doelpunten makers: sv Houtwijk
Kubilay van Oosten, Gokmen Coban, Kadir Narsen , Rico de Haas 2x, Samir Ben Omar 2x

Zaterdag 20 augustus is de slot dag van het toernooi met de volgende wedstrijden:

Vriendschappelijk sv Houtwijk 2 – VELO 3 aanvang: 11.30 uur KNVB – scheidsrechter Ismael

ODB – HPSV aanvang: 14.00 uur KNVB – scheidsrechter Mike van Dam op veld 2

SV Houtwijk – Quick Steps aanvang 14.00. uur KNVB – scheidsrechter Yoran Pekaar op veld 1

Iedereen is welkom op deze finale dag en kan komen genieten van leuke wedstrijden.

En na afloop van de wedstrijden is de muzikale omlijsting verzorgd door Henna Grunholz

Wij spraken Richard Douw na afloop van de wedstrijd: “Het was een prima wedstrijd van onze kant, er waren een aantal fantastische goals bij, ik ben dan ook zeer tevreden over dit resultaat en het spel van mijn ploeg”.