Houtwijk pakt verdiend een punt uit bij Lyra

De ploeg van Richard Douw ging op bezoek bij Lyra dat de 2e plaats bezet in de 3e klasse B. Het was lang geleden dat Wij bij Lyra waren met Houtwijk op een gerenoveerd complex 2011. De ontvangst was in een riante bestuurskamer door twee gastvrouwen, waar kom je dat nog tegen. Ook de voorzitter Klaas v.d. Eyk die zijn laatste thuis wedstrijd na 4 jaar als voorzitter meemaakte was aanwezig.

Na afloop op veld 1 kreeg de voorzitter een mooi afscheid. Klaas zijn eigen bedrijf vraagt teveel aandacht zei hij tegen ons. En + 900 spelende leden van Lyra zijn dus nu op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Klaas zijn vader Jaap v.d. Eyk was 8 jaar voorzitter van v.v Naaldwijk en 10 jaar penningmeester bij de Haagse Voetbal Bond aan de Ijzerwerf. Tevens was vader Jaap korte tijd commissaris geweest bij ADO Den Haag in de periode van voorztitter van Ringelenstein. Ja de aandacht voor de pers en ontvangst bij Lyra was top verzorgd. Bij Lyra was Stan Vellekoop Pupil v.d. week, hij is 10 jaar. Stan speelt in de Jong 11 – 4 en kreeg na afloop een mooie bal en keurige toespraak van de voorzitter van Lyra.

Wedstrijdverloop
De wedstrijd was nog maar net begonnen of Samir Ben Omar schoot de bal van grote afstand op de lat van Lyra keeper Jouy Boom die kansloos de bal nakeek. Lyra liet haar hoge positie op de ranglijst niet zien aan het begin van de wedstrijd aan het massaal opgekomen publiek. Na een minuut of 10 kwam Lyra beter in de wedstrijd. In die fase ging het spel op en neer. Lyra spits Robin Vijverberg zijn schot ging naast de Houtwijk goal. Ook Houtwijk aanvoerder Kadir Narsen zijn schot ging ook net naast het doel van Lyra keeper Boom.

Bij de volgende aanval van Lyra redde Houtwijk keeper Donny Jansen knap met de rechter vuist. Hij tikte de bal uit de hoek naast de palen. Vanaf het terras bij Lyra zagen wij geen grootse wedstrijd maar wel een wedstrijd waar in beide ploegen aanvallend hun steentje bijdroegen zonder verdedigend te verzaken. En weer onderscheidde de Houtwijk doelman Donny Jansen zich voor rust tweemaal. Hij voorkwam tot tweemaal toe dat Houtwijk met een achterstand de rust in zou gaan/ Eenmaal tikte hij de bal op de lat en de tweede redding was met de voet. Voordat Lyra uit de rebound gevaarlijk kon worden was het assistent trainer–speler Dave Lamens die de bal uit het 16 m gebied van Houtwijk schoot. Ruststand 0 – 0.

De eerste Houtwijk corner leverde vlak na rust niet het gewenste resultaat op. Een corner van Lyra werd met de hand de goal van Houtwijk ingeslagen en telde dus niet. De meer dan uitstekend voor de dag komende KNVB – scheidsrechter Danny van Aalst beoordeelde de hansbal op juiste waar en keurde deze goal dan ook af. Rond de 60e minuut moest Lyra met 10 man verder na 2x direct achter elkaar geel en rood aan voor Thom Kuyvenhoven die eerder kon gaan douchen.

Gaat Houtwijk wel of niet profiteren vanaf het moment dat het 10 tegen 11 werd?
Eerst was er nog een hachelijk moment aan de zijde waar Houtwijk het doel verdedigde, Dave Lamens ruimde bal perfect weg uit een leeg Houtwijk doel. Houtwijk drukte Lyra terug en kreeg behoorlijk wat mogelijkheden maar wist het doel niet te vinden. Houtwijk had, en daar waren de jonge supporters van Lyra het ook over eens, na rust de betere kansen om met een overwinning te vertrekken uit De Lier.

In blessure tijd had Samir Ben Omar de laatste corner in het doel van Lyra kunnen koppen. Maar deed dat niet en bleef dus de eindstand 0 – 0.

Man off the Match bij Houtwijk, vooral dank zij een puike eerste helft, keeper Donny jansen.

Fluitend was de man van de wedstrijd de jonge KNVB – scheidsrechter Danny van Aalst uit Vlaardingen. Als je over de gehele wedstrijd eigenlijk niet opvalt dat je rondloopt en toch op tijd de juiste beslissingen neemt, dan ben je heel goed bezig. Hij toonde 4x geel.

Volgende week zaterdag komt Sc. Monster op bezoek bij Houtwijk. Zij zijn terecht en fier koploper en ook heeft Monster veel meer doelpunten gemaakt en minder tegengekregen dan Houtwijk.

Als thuis club begint Houtwijk dus in een underdog positie, maar soms kan het ook spoken op het Rijnveld sportpark in Loosduinen. Als Houtwijk boven zich zelf uit stijgt en een top dag heeft en Sc Monster (met periodetitel op zak een wat mindere dag) heeft, dan kan het een leuke wedstrijd worden. We beginnen zaterdag met elf tegen elf en de bal is rond.

Aanvangstijd wijziging i.v.m. Nederlands elftal: wedstrijd sv Houtwijk tegen Sc Monster zaterdag 3 december begint om die reden NIET om 14.30 uur maar om 13.45. uur in Houtwijk.

Redactie en foto`s: Peter Grootscholten