Houtwijk mist teveel riante kansen tegen een gelijkwaardig Duindorp

Zaterdagmiddag stond de Haagse topper Houtwijk tegen Duindorp op het programma. Bij Duindorp op de bank Martin Abbenhuis, deze voormalig ADO speler die in de tijd van Co Adriaanse een plaatsje kreeg in de “kerstboom” was in de tijd dat RAVA fuseerde in 2004 met TEDO, de hoofdtrainer van RAVA – Houtwijk met zijn assistent Gerard de Niet sr.

De wedstrijd begon spetterend, in de eerste minuut had Houtwijk een voorsprong moeten pakken maar helaas voor de thuisploeg ging de bal aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. voor Houtwijk zou zich dit in de loop van de wedstrijd nog enkele keren voordoen.

Na 20 minuten ontstond er een vroege keepers wisseling bij Houtwijk John Hermans haakte geblesseerd af en zijn plaats werd onder de lat ingenomen door Donny Jansen. We zagen twee ploegen aan het werk die niet veel voor elkaar onder deden en uiteindelijke scoorde Duindorp de 0-1, deze werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Duindorp was nu wel iets sterker en scoorde nog voor rust de 0-1 via Benito Bodman.

Na de speech van trainer Douw kwam Houtwijk fel de kleedkamer uit. Vrijwel direct na rust schoot Rico de Haas voor Houtwijk over de goal. En vlak daar achteraan was het Diego Wille die de bal net naast de goal schoot. De toon was gezet, Houtwijk probeerde op gelijke hoogte te komen. De druk op het Duindorp doel werd groter en het duel is het aanzien meer dan waard. Het hoge tempo in deze wedstrijd werd ook die tweede helft door beide ploegen voortgezet, met een fysiek iets sterker Duindorp.

Een spits van Houtwijk had kort na rust de bal voor het inblazen, maar hij schoot 1 m van af doellijn over de goal en dat was nou net veel moeilijker dan hem tegen de touwen schieten. Ook een Duindorp spits verzuimde in de counter de score in hun voordeel op te voeren. Een counter later is het wel raak, de maker was Clay Hoekstra 0 – 2.

Riante kansen missen gaat Houtwijk dat op breken. ?

Ineens als een duveltje uit een doosje schoot Sinan Ocal uit een schitterende vrije trap de aansluiting treffer binnen. 1 – 2. Alle opdrachten die de Houtwijk spelers tijdens de bespreking van hoofdtrainer Richard Douw hadden meegekregen werden overboord gegooid. Het was nu of nooit de dood of de gladiolen. en voor het publiek waren het 10 minuten om van te smullen. Ja in voetbalkringen noemen je dat veer kracht tonen, die de Houtwijk selectie gezamenlijk liet zien.

De 2 – 2 hing in de lucht en Sinan Ocal had de maker kunnen zijn, maar op miraculeuze wijze stopte de Duindorp keeper deze bal. En voorkwam hier mee een gelijke eindstand waar Houtwijk, qua spelopvatting vanaf minuut één, recht op had.

Dat Dylan Verbaan er nog 1 – 3 van maakt is alleen goed voor de statistieken. Dat het toch nog een geflatteerde overwinning werd voor Duindorp zal de ploeg een worst wezen.

Als je zelf de kansen om zeep helpt en Duindorp verzilvert ze wel, dan is het een logisch gevolg dat zij de punten terecht mee nemen naar Houtrust.

De beste man van het veld was de KNVB – scheidsrechter David Coenraads uit Monster. Deze 22 jaar jonge scheidsrechter is werkzaam als fysiotherapeut in het Revalidatie centrum in Rotterdam. Ga er maar aan staan, een 3e klasse duel in hoog tempo gespeeld en grote belangen stonden er op het spel, geen makkelijke wedstrijd om te leiden. Hij had het prima in de hand dit duel, trad goed op waar het nodig was.

Met in beide ploegen gelouterde spelers. Het toch op een rustige manier in de hand houden van bovenstaand duel, is een uitstekende prestatie. En in het heetst van de strijd de juiste spelregels aanhouden was belangrijk. Hij moest 9 keer de gele kaart tonen. Waar bij op elke kaart weinig tot niets op aan te merken viel.

Na afloop moest scheidsrechter Coenraads bekennen dat hij op slag van 90 minuten kramp in de kuit kreeg wat volgens hem veroorzaakt werd door een behoorlijk hoog tempo in deze wedstrijd. Scheidsrechters lopen veel meer in een wedstrijd dan spelers, die kunnen wel eens gas terug nemen.

Het bleef ondanks die kaarten, een sportieve Haagse derby. Waar de pers o.a. het ADHC speciaal hun aandacht op hadden gericht met name op het duel tussen de broertjes Francisco en Danny Fens. Ook daar kan er maar een van winnen.

Redactie en foto`s: Peter Grootscholten