Houtwijk met 10 spelers, bindt ook Zuid-West Den-Haag aan de zege kar

Dat voetbal slechts bijzaak is bleek deze week bij Erasmus waar een vreselijk drama plaatsvond met de pas 27 jarige Patrick van der Heijden die op de training overleed. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden van Patrick in het bijzonder en vanzelfsprekend ook naar Sv Erasmus.

Zaterdagmiddag stond de wedstrijd Houtwijk – Zuid West DH op het programma waar Xavi van der Maaten, 8 jaar oud, spelend in de JO 10 – 2 van Houtwijk pupil van de week was.
Xavi is anderhalf jaar lid van Houtwijk en is multifunctioneel, hij kan keepen maar kan ook op het middenveld prima uit de voeten. Op de vraag wat de eindstand zou worden antwoordde hij resoluut 5-2.

Wedstrijdverloop

Houtwijk begon goed en kreeg kansen om binnen 5 minuten met een ruime voorsprong op het veld te staan, maar de geboden 100 % kansen werden niet verzilverd.  Na de flitsende opening was het binnen de tien minuten dat Robbie Boere de volgende kans kreeg, ook deze ging er niet in. Zuid West Den Haag had niets in te brengen maar het ontbrak aan zuiverheid bij Houtwijk om al vroeg in de wedstrijd de beslissing te forceren.

Uiteindelijk leek Mitchell Sips de eerste goal voor Houtwijk te maken maar die werd door de talentvolle KNVB – scheidsrechter Enne Vermeulen afgekeurd wegens buitenspel. Niet lang daarna kopt Jessy Janse een voorzet van Nick Brouwer net over de goal van Zuid – West Den – Haag.

Na 25 minuten spelen was het routinier Nick Brouwer die een splijtende pass gaf op Robbie  Boere en de langverwachte  1–0 was een feit.  Vlak na de 1-0 maakte Jessy Janse een mooie Houtwijk aanval met de 2-0 af. Het overwicht van Houtwijk werd uiteindelijk uitgedrukt in een voorsprong.  Vlak voor rust en totaal onverwacht kwam  Zuid –West Den Haag terug in de wedstrijd met de 2-1 Houtwijk was het even helemaal kwijt.  Jessy Janse had vlak voor rust nog de 3 – 1 kunnen maken. Maar de ruststand werd bereikt met een veel te magere 2–1 stand.

Tweede helft

Houtwijk begon na rust weer scherp, Nick Brouwer nam het voortouw en schoot als eerste gevaarlijk op de goal.  Uit een tegenaanval stond een speler van Zuid West DH ineens oog in oog met keeper Jeroen Everitz die ver buiten zijn 16 meter de noodrem moest hanteren. Rood, een blessure en Houtwijk met 10 man. Stand in Jeffrey Bosman stond weer paraat om de taak van Jeroen over te nemen onder de lat. En Houtwijk was ineens wakker geschud en pakte de zaken effectiever op. De tegenstander was tot die tijd vrij zwak en toch kon Houtwijk niet de openingen creëren  zoals het publiek dat gewend is. Houtwijk was ondanks de man minder situatie sterker en via Mitchell Sips maakte Houtwijk de bevrijdende 3 – 1.

Vlak na de 3-1 kreeg Houtwijk op ruim 20 meter een vrije trap die door een goed spelende Nick Brouwer feilloos werd ingeschoten. 4-1, wedstrijd beslist.

Slotfase

In de slotfase maakte Robbie Boere zijn tweede van de middag. Met een mooie lob maakte hij de 5-1 voor de thuisploeg dit was tevens de eindstand. Na een sportief duel tussen beide Haagse ploegen gingen de spelers gezamenlijk zonder wanklank  het veld af.

De Haagse 19 jarige KNVB – scheidsrechter van de Haagsche Scheidsrechters Vereniging  Enne Vermeulen kwam in aanmerking om als de beste man  het veld te verlaten. Talentvol in  onze opinie, deze man in het groene shirt fluit volgend jaar wel een trede hoger. Ondanks zijn leeftijd heeft hij overwicht, gezag, uitstraling  en de juiste conditie om het spel op de voet volgen. Hij was consequent en resoluut in het nemen van beslissingen.  4x geel 1x direct rood.  De spelers hebben in deze klasse niet te klagen als de KNVB elke week zo`n man afvaardigt.

a.s zaterdag wordt de wedstrijd DUNO – Houtwijk gespeeld  aanvang 14.30 aan de Mgr. Nolenslaan in Den – Haag.

Redactie en foto`s: Peter Grootscholten

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten