Houtwijk maakt een uitstekende start in de derde klasse tegen Madestein

De eerste goal had Kadir Narsen op zijn schoen, maar de nieuwe Poolse keeper van Madestein voorkwam een vroege tegentreffer. Niet veel later maakte Kadir Narsen toch weer zijn eerste goal in de derde klasse. Een schitterend afstandsschot in linker bovenhoek betekende de 0 – 1

Houtwijk was veel sterker en Madestein werd nauwelijks bereikbaar. Mede daardoor ging laatste man Danny Fens al vroeg mee naar voren om de druk op de Madestein ploeg verder op te voeren. Fens kwam ook in schotpositie, maar zijn schot werd gekeerd door de nieuwe Poolse Madestein doelman. Kadir Narsen had er zin in en nam ook de tweede Houtwijk goal voor zijn rekening 0 – 2. Een prachtige vrije trap in de rechter beneden hoek. Madestein gaf zich niet gewonnen en knokte zich in de wedstrijd. Toen Madestein spits Rachidi Gilkes een fout in de Houtwijk defensie afstrafte kreeg de ploeg nieuwe energie.

Het offensief ebte echter snel weg en Madestein, met een aantal behendige spelers, moest het hebben van de counter.

De laatste 10 minuten voor rust had een overvloed aan kansen waarvan er binnen korte tijd zelfs drie keer werd gescoord. Via Gokmen Coban werd het nog voor rust 1 – 3 en 1 – 4 en in de slotseconden van de eerste helft maakte Samir Ben Omar de vijfde treffer voor Houtwijk, 1 – 5. Het publiek verwachtte dubbele cijfers maar die werden Madestein gelukkig bespaard.

Het was een sportieve wedstrijd die werd geleid door de voor Houtwijk selectie en trainers Douw en Lamens niet onbekende KNVB – scheidsrechter Marcel van Ekelenburg uit Naaldwijk. Die na afloop binnen de lijnen van beide ploegen de complimenten in ontvangst mocht nemen. De Westlandse scheidsrechter had vanmiddag wel een KNVB – rapporteur langs de lijn. Volgens ons inzicht had de arbiter het wel naar zijn zin gehad deze middag. Hij liet het voetballend goed lopen, met diverse voordeel gevallen floot hij een prima wedstrijd. Met zijn ruime ervaring in de pocket moet je zo`n duel ook niet dood fluiten. Het was zeker een gemoedelijke wedstrijd voor hem. Daar hebben ook beide ploegen ruim aan meegewerkt.

Zoals u heeft gelezen vielen vlak voor rust de doelpunten als rijpe appelen en de verwachting was dat dit zou worden doorgetrokken in de tweede helft. Houtwijk had het overwicht na rust, maar toch viel het doelpunt aan de kant van Houtwijk, waar keeper John Hermans deze keer in de goal stond. Trainer Douw heeft een luxe probleem met twee goede keepers in de selectie.

Madestein counterde naar een 2 – 5 tussenstand en probeerde de 3e goal te forceren. Uiteindelijk was het Houtwijk dat het initiatief weer naar zich toetrok. Houtwijk kreeg kansen, miste nog een penalty maar wist via Sinan Ocal (2-6) uit een vrije trap mooi in de hoek binnen geschoten en Kadir Narsen (2-7, zijn derde van de wedstrijd) de wedstrijd ruim te winnen.

Houtwijk kreeg nog kansen op meer maar het bleef 2-7. Trainer Douw na afloop van de wedstrijd: “Het was geen moeilijke wedstrijd vandaag. We hadden meer kunnen en moeten scoren maar ik ben tevreden. Mooi om te zien was dat Madestein ondanks de achterstand bleef voetballen en dat maakte het een uitermate sportieve en leuke tegenstander”.

Redactie en foto’s: Peter Grootscholten