Houtwijk kent een ontketende openingsstart tegen Quintus

Na afloop van de wedstrijd waren de druiven zuur voor Quintus.

Voor aanvang en in de rust  was de ontvangst prima bij Quintus, waar de 1e periode op het spel stond tegen Houtwijk. Quintus,  een veel beter doel gemiddelde dan Houtwijk dus de eindstand van vandaag kan bepalend zijn voor die 1 e periode. Met nog 2 inhaal wedstrijden voor de boeg voor de ploeg van Richard Douw en Dave Lamens.

Voorzitter Marcel Vis van Quintus was somber gestemd voor aanvang, “het maak me niet uit wie er ook vandaag gaat winnen, ik denk dat we binnen 2 of 3 weken een algehele competitie stop gaan meemaken. Ik vind er niks meer aan , een bizar decor geen publiek,  een beperkte opening van de kantine, bij zo`n kraker die zo als vandaag op het programma staat”.

Of de voorzitter van de thuisclub al in een glazen bol  thuis heeft gekeken afgelopen week?. Dat weten we pas over 3 weken. Ja zonder meer het is een rare tijd voor sportclubs, met doorlopende kosten en veel te weinig inkomsten, daar gaat uw verslaggever wel in mee.

Pupil van de week  bij Quintus was Milan de Kleijn zijn vader maakte de foto`s.

Wedstrijdverloop

Voor  het nieuwe mooie scorebord was er al snel werk aan de winkel.  Binnen 1 minuut kwam Houtwijk op voorsprong een corner via de rechterkant, werd keurig ingekopt door  Redouan Boutangost en in de 4e minuut nam Kadir Narsen een vrije trap op een manier zoals alleen hij dat kan. Een beauty  van een goal en keeper Dakley Le Duc van Quintus moest voor de tweede keer de bal uit het net halen.

Die snelle voorsprong kwam aan als een dreun bij de jonge ploeg van Quintus. En tegelijk een droom start voor de ervaren ploeg van Houtwijk. Quintus probeerde het wel maar miste vernuft en ook al schoot Quintus spits Tim van de Meer op de goal van Houtwijk na een half uur, die bal ging dan weer net naast.

Na de rust werd Quintus even in het zadel geholpen door de verdediging van Houtwijk, waar even een misverstand ontstond. En  waar Quintus binnen de minuut zijn aansluitende treffer in de schoot geworpen kreeg 1 – 2. Het zou zomaar weer een open wedstrijd kunnen worden, in het tweede bedrijf . Maar Houtwijk was deze middag in de counter vandaag heer en meester en de lange mannen in de verdediging en niet te vergeten die kleine backs, streden voor elke meter. Gezamenlijk hebben ze deze klus geklaard.

Wat wij al aan gaven, een messcherpe counter kwam voor de voeten van Kadir Narsen en zijn schot verdween in de beneden hoek, keeper Le Duc was kansloos 1 – 3. Met Kadir benoemen wij gelijk de beste man van het veld.

KNVB – scheidsrechter Sander Kaptein uit Ypenburg die zich een week eerder ook al had gemeld bij Quintus, maar zich in de datum een week had vergist, had na de rust wat meer werk  om alles in goede banen te leiden.

Er werd scherper gespeeld na de rust, en wij vonden het ook na rust meer een voetbal wedstrijd  worden, waar voor de punten werd geknokt. Daar bij is het voetballende gedeelte nooit over de schreef gegaan en die grens bewaakte de heer Kaptein.

De laatste 15 minuten van dit enerverende duel kregen de spitsen van Quintus met hun uitbraken toch enkele kansen bij een 1 – 3 stand waar meer in had gezeten, maar hun zij hadden het vizier niet op scherp staan deze middag. Of ze hadden  het al op gegeven. Het laatste woord was aan de spits van Houtwijk Sinan Ocal een zeer nuttige speler die in de 85 minuut het slot akkoord gaf  1 – 4,  een stand waar weinig op aan te merken was. De spelers van beide teams schudden na afloop elkaar de hand op het veld. Het was een gelopen koers dachten wij allemaal.

Publiek langs het veld

Na afloop van de wedstrijd, waar onderling geen onvertogen woord viel, hield Quintus trainer Richard Langeveld zijn spelers bij de dug-out. Dit om ook maar iets van de laatste editie te voorkomen toen er in de kleedkamergang over en weer dingen werden gezegd.

Hethaagsamateurvoetbal.nl sprak zondagmiddag met de van Quintus trainer die aangaf dat het een wedstrijd was waar spanning op zat omdat het wel ergens om ging maar dat er van gedoe geen enkele sprake was.

De spelers van Houtwijk werden door het toch wel grote aantal aanwezige supporters van de thuisclub vanaf de tribune en vanaf het dak van de kleedkamers niet heel vriendelijk bejegend en kozen er voor dit publiek te bedanken en onder luid applaus het veld te verlaten.

Na afloop had de voorzitter van Quintus  Marcel Vis het niet meer naar zijn zin.  Kennelijk waren de druiven toch zuur.!! Terwijl enkele supporters  van Quintus op het dak van de bestuurskamer liepen boven de ingang van hun kleedkamers. Maakte v.z. Marcel  Vis echt enkele ongepaste opmerkingen aan uw verslaggever, die tevens afgevaardigde van het bestuur van Houtwijk is,  over deze Houtwijk ploeg, wat kennelijk met provocatie had te maken.

De heer Vis reageerde niet op de volgelopen thuistribune waar het Quintus publiek zich provocerend uitte richting enkele Houtwijk selectie spelers, die geblesseerd raakten.  In ruim 30 jaar heb ik dit nog niet meegemaakt in het amateurvoetbal n de uitlatingen waren van dien aard dat ik besloot na afloop van de wedstrijd mij te verontschuldigen bij de scheidsrechter dat ik meteen na afloop weg zou gaan.

De heer Vis wist bij de vorige editie van deze wedstrijd aan te geven dat Houtwijk niet meer zou bestaan binnenkort en dat Quintus een echte vereniging is. Deze voorzitter liet ook in de rust zien dat hij nog wel wat moet bijleren voor wat betreft gedrag richting zijn gasten die niet hebben gevoetbald deze middag.

Redactie: Peter Grootscholten