Houtwijk kan weer scoren tegen Te Werve

Houtwijk moest flink aan de bak deze koude zaterdag. De kwaliteiten hebben ze in huis, nu de uitvoering nog wekelijks laten zien. Grootste verrassing was, dat het trainersduo Richard Douw en Dave Lamens een stunt in huis hadden voor Te Werve door Dave Lamens speler – trainer te maken. Het was koud buiten, met een gevoelstemperatuur van rond het vriespunt. Gelukkig was er warme erwtensoep uit eigen keuken.

Huib van Oostrom – Soede was weer terug op de bank op het complex van Houtwijk, waar hij in 2004 bij RAVA – Houtwijk vertrok als selectie trainer om destijds naar Wilhelmus te gaan. Nu is hij al weer vele jaren trainer van het Rijswijkse Te Werve.

Wedstrijdverloop

Binnen 5 minuten stond Houtwijk op voorsprong. Sinan Ocal gaf een mooie voorzet op maat op Samir Ben Omar, die keurig de bal tegen het net schoot. Doelman Tom Croes van Te Werve was kansloos: 1 – 0. Na een paar nederlagen was dit een opsteker voor Houtwijk. Niet veel later moest Houtwijk-doelman Donny Jansen een redding verrichten en voorkwam zo een 1 – 1 stand.  Te Werve kwam nog een paar keer dicht bij het doel van Houtwijk, maar de ploeg van trainer Huib van Oostrom – Soede kreeg geen echte grote scoringskansen. Met Dave Lamens erbij, was er wat meer rust in de verdediging bij Houtwijk.

Een schot van Sinan Ocal werd prima gekeerd door de doelman van te Werve, Tom Croes. En van het mindere spel van de Houtwijk bewoners de laatste weken, daar nam de ploeg van Richard Douw deze middag geen genoegen meer mee. Ruststand 1 – 0 en de tweede helft moest uitwijzen of Houtwijk zou gaan stijgen op de ranglijst in de 3e klasse B.

Het eerste wapenfeit na rust was een door KNVB – scheidsrechter Ivar Gieles afgekeurde goal van Houtwijk spits Sinan Ocal wegens buitenspel. Hier viel niets op aan te merken en scheidsrechter Gieles paste diverse keren goed de voordeelregel toe. Toch boekte Houtwijk in de 55e minuut een riantere voorsprong. Kadir Narsen gaf de bal voor en pardoes kopte de Te Werve-aanvoerder Geraldo Reijntjes de bal in eigen doel: 2 – 0.

Toen moest de ploeg van trainer Huib van Oostrom – Soede wel meer druk gaan zetten op de solide spelende verdediging van Houtwijk. Maar de effectiviteit bij Te Werve bleef uit. Een gevaarlijke corner van de linkerspits van Te Werve leverde verder geen gevaar op voor het doel van Houtwijk. Met zijn niet geringe lengte tikte doelman Donny Jansen in de verste hoek die bal tegen de lat. De bal stuiterde daarna het veld weer in en werd weggewerkt door één van de Houtwijk-verdedigers. Houtwijk won uiteindelijk met 2-0.

Beste man van het veld deze middag werd de onvermoeibare Houtwijk-middenvelder Jesse Smit. En het hele team van Houtwijk heeft weer eens laten zien, dat zij het voetballen nog niet zijn verleerd. Dat zal ook hard nodig zijn als Lyra uit en koploper Monster thuis de eerstvolgende hordes zijn die genomen moeten worden. En daarna niet zakken op de ranglijst, zou erg mooi zijn.

KNVB – scheidsrechter Ivar Gieles uit Honselersdijk floot een foutloze wedstrijd. Hij heeft inmiddels 13 jaar ervaring als KNVB – scheidsrechter en dat merk je wel in alles. Gieles heeft onlangs om diverse redenen een jaar afstand genomen van het fluiten. Hij was het even zat. Hij had moeite met de normen en waarden die sommige spelers wel/niet hebben. Daar was Gieles even duidelijk klaar mee. Maar gelukkig heeft de leidsman zijn hobby weer opgepakt en gaf volmondig toe na afloop van deze wedstrijdd: “Ik heb naar deze wedstrijd uitgekeken. Dit was voor mij als KNVB – scheidsrechter een potje om van te genieten. Mijn beste wedstrijd van het seizoen. Daar hebben ook alle veldspelers van beide teams aan bijgedragen.”

Aanstaande zaterdag, 26 november 2022, speelt Houtwijk de volgende competitiewedstrijd. Aanvang 14.30 uur; Lyra 1 – Houtwijk 1.

Redactie en foto: Peter Grootscholten