Haico Herbert nieuwe assistent trainer S.V. Wippolder

In navolging op een eerder bericht omtrent de verlenging met hoofdtrainer Mark Moen het volgende. Na het nieuws dat assistent trainer Sandro Tarantino helaas komend seizoen niet meer door kan gaan is er direct gekeken naar hoe invulling te geven aan deze rol.

Met het aantrekken van Haico Herbert denkt S.V. Wippolder een goede vervanger gevonden te hebben. Herbert was zelf actief voetballer op het hoogste amateurniveau bij clubs als TONEGIDO en Fc Lisse en is al een tijd actief in het trainersvak. Als voormalig hoofdtrainer van Wilhelmus (tot 2016) is hij geen onbekende in het trainersvak en ook heeft hij een periode als analist gewerkt bij hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen. Moen en Herbert voetbalden jaren samen bij het toenmalige TONEGIDO in de top van de hoofdklasse. De twee spreken elkaar nog regelmatig waardoor het contact snel gelegd was toen duidelijk werd dat de functie vrij kwam.

Na een goed gesprek met voorzitter Ton Maas en trainer Mark Moen zien beide partijen het zitten om te gaan samenwerken.

“Het gesprek verliep prettig, de klik die er was is er nog steeds. De verhalen over hoe het er bij S.V. Wippolder aan toe gaat hebben mij enthousiast gemaakt en het lijkt mij leuk om weer actief bezig te zijn op het veld. Ook de manier hoe er over voetbal gedacht en gesproken wordt spreekt mij aan en ik wil graag mijn steentje hieraan bijdragen alsmede aan de ontwikkeling van de spelers en club”, aldus Haico Herbert.

Club en trainer gaan een verbintenis aan voor een jaar met een optie tot verlenging. Met de overige leden van de technische staf en spelersgroep zullen de komende periode gesprekken worden gevoerd.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten