Gylermo Siereveld: “Ik denk dat ik er de volgende wedstrijd wel weer bij ben”

foto Angelo Blankenspoor

Gylermo Siereveld (20) maakte tegen Jong FC Utrecht zijn debuut, na afloop had Haagsetopsport een gesprekje met de verdediger die qua uiterlijk en postuur gelijkenis vertoond met Virgil van Dijk ! 

Gylermo hoe heb jij je basisdebuut vanavond beleefd ?

“Het was voor mij een leerzame avond en voor mijn gevoel zat er meer in maar ik ben wel blij dat ik negentig minuten heb kunnen spelen”.

Wanneer hoorde je dat je in de basis zou staan ?

“Ik hoorde het afgelopen zaterdag want toen kwam de trainer naar me toe en hij vroeg hoe het met me ging en hij zie je moet ready zijn want het kan zo maar zijn dat je maandag speelt”.

Daar werk je als speler natuurlijk naar toe kwam het als een complete verrassing ?

“Ja het was toch wel een beetje een verrassing en je bent natuurlijk hard aan het werken en je hoopt dat je kans komt maar ik had niet verwacht dat die kans nu zou komen”.

Jullie begonnen goed aan de wedstrijd en dan heb je de pech dat dat schot van Dhoraso (Klas, red.) er uitvliegt dan moet het ook even meezitten !

“Klopt als die bal erin vliegt dan wordt het een hele andere wedstrijd en daarna hebben we nog meer kansen gehad en als die erin gaan dan ga je gewoon makkelijker voetballen “.

Jullie zaten in die fase redelijk in de wedstrijd !

“Ja we zaten er lekker in alleen op den duur kwamen er teveel ruimtes op het middenveld waardoor Utrecht er de hele tijd tussendoor konden combineren en ik denk dat wij als laatste linie ook iets hoger hadden moeten staan om dat te voorkomen”.

Je ziet ook dat er slordigheden ontstaan met gele kaarten als gevolg komt dat ook mede omdat de druk op de ploeg op dit moment hoog is ?

“Ik denk dat als je betere resultaten hebt behaald dan ga je ook met minder druk spelen en dat zijn inderdaad kleine foutjes maar die maken wel het verschil”.

Na de rust kwam van de kant van ADO weinig tot niets meer hoe kan dat ?

“Dat voelde ik zelf ook we zaten niet echt meer in de wedstrijd Jong utrecht domineerde best wel en we hebben het in die tweede helft puur op mentaliteit gedaan en dan zie je dat die goal in de laatste fase er toch nog invliegt en dan heb je gelukkig nog een puntje en dat is uiteraard beter dan niets”.

Gelukkig weet Nigel (Owusu, red.) nog een punt voor jullie te redden met een lucky shot !

“Ja ik kreeg de bal en ik zei tegen hem gewoon schieten en dan valt die bal er net gelukkig in en daarna kregen we nog wel een paar kansjes zoals Thomas (Verheydt, red.) die de bal op zijn borst aanneemt en net niet goed kon doortikken, daarna hebben wen nog wel een paar kansjes gekregen maar het mocht niet meer baten “.

Vrijdag een puntje tegen Jong AZ en nu vanavond een puntje tegen een Jong ploeg dat zijn nou niet de resultaten waarvan je kunt zeggen de ommekeer is ingezet !

“Nee daar hadden we het net ook over in de kleedkamer we moeten gewoon hard blijven werken en proberen de drie punten te gaan pakken en daar zijn we ook heel nadrukkelijk naar op zoek. Alles begint met keihard werken en dat hebben we vanavond ook in de tweede helft gedaan alleen we moeten de kansen die we krijgen wel gaan afmaken”.

Tyrese Asante merkte afgelopen vrijdag voor de camera op dat het voelde alsof hij de trainer in de steek had gelaten voelde dat vanavond ook zo ?

“Dat is dubbel als je de kansen afmaakt dan staan we hier met een ander gevoel dus het is ja en nee, dubbel dus”.

Je basisdebuut vanavond vind jij dat je je visitekaartje hebt afgegeven zodat je vrijdag weer in de basis tegen Zwolle staat ?

“Ik heb voor mijn gevoel wel best wel goed gespeeld alleen er zat wel meer in en ik denk dat ik er de volgende wedstrijd wel weer bij ben”.

Na afloop gaan jullie met de trainer naar het uitvak, hoe reageerde de supporters ?

“Goed ze waren positief en dat is ook mooi, in de warming-up zijn we ook nog even naar ze toe gegaan om ze te bedanken dat ze er toch weer zijn”.

Redactie: Rob Blankenstein

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten