Geslaagd Walking Football feestje bij Vredenburch

Op vrijdag 29 september organiseerde KRSV Vredenburch een toernooi in het kader van 5 jaar Walking Football bij de Rijswijkse club.

Onder aanvoering van Vredenburcher  Zier den Heijer werden voetbalteams uitgenodigd die inmiddels grote ervaring hebben met het Walking Football en dat waren de 60-plussers van ADO Pensionado’s, SEV, en DUNO  en Vredenburch beiden met twee teams. Het is leuk om te zien hoe de ‘ouwe knarren’ nog altijd goed met elkaar omgaan en dan zie je toch wel dat de binding met de spelers en de club vroeger groter waren. Voor deze gelegenheid had Vredenburch Theo van Oppen als toernooileider ‘ingehuurd’, en die kan er wat van hoor!


Spelregels
Walking Football en de andere spelregels:  Bij Walking Football mag je mag niet rennen, en dat bleek voor een aantal spelers toch behoorlijk lastig te zijn, voor de ander daarentegen was het een uitkomst. Wanneer je gaat rennen, krijg je wel een vrije trap tegen. Een sliding is niet toegestaan en ik zag sommige spelers die dat vroeger juist een uitdaging vonden, dat maar uit de weg gaan.

Wethouder reikt wisselbokaal uit aan DUNO 2
Het tweede team van DUNO werd de winnaar van het toernooi en mocht uit handen van wethouder Larissa Bentvelzen de 1e prijs en de wisselbokaal (gesponsord door Hans Rutten, die ziek is en toch deze dag aanwezig was op het sportpark) in ontvangst nemen.

Gezond
“Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten en bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd.  Het is goed om te zien dat er wekelijks op woensdag op het terrein van Vredenburch ongeveer 20 heren op het veld staan, die met veel plezier dit spelletje spelen. Het is een goede en leuke manier om gezond in beweging te blijven”, aldus de wethouder van sport.

Het is bekend dat de derde helft net zo belangrijk is als het voetbal zelf en dus was er na afloop nog een barbeque en muziek van Homemade Jelly Good old.Dank natuurlijk aan alle vrijwilligers van Vredenburch, waarbij het kan toch bijna niet kan missen dat er in september 2024 voor de tweede keer het Vredenburch Walking Football toernooi zal worden gehouden.

Tekst en foto’s Rene Marquard

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten