Gepassioneerd  en uitstekend voetballend ZVV Den Haag Vr1 “glijdt” met Haagse “Blöf” en strijdlust langs de verrassend sterke nieuwkomer in de eredivisie ZVV Middelburg.

Haagse eredivisionist wint ruim met 2-6 de Zeeuwse nieuwkomer.

MIDDELBURG – In Sporthal De Kruitmolen vastgenageld aan het naastgelegen bowlingcentrum werd de staf van ZVV Den Haag onder het genot van een drankje vriendelijk en met typisch Zeeuwse vriendelijkheid hartelijk verwelkomd door het 2-koppige ontvangstcomité van de eredivisie promovendus.

Het ambitieuze ZVV Middelburg timmert overigens al een tijdje aan de weg om zijn/haar weg te vinden in Futsal minded Nederland. Pas dit seizoen heeft de provincie Zeeland in ZVV Middelburg een jong vrouwenteam in de landelijke eredivisie. Het is aan de Zeeuwse initiatiefnemers Mahyar Emamjomeh en zijn twee broers Arash en Omid te danken dat de Zeeuwse vrouwen op nationaal niveau hun futsal skills en moves kunnen tonen.

Vooral in de nummer 3, teamcaptain Esmeé van den Berge (C) heeft ZVV Middelburg een uitstekende futsal speelster. Met veel souplesse en techniek ontweek zij stijlvol de Haagse ‘benen’ en tracteerde zij haar medespeelsters op kansrijke doelkansen. Ook etaleerde de Oranje rookie een grote mate van overzicht en inzicht in ogenschijnijk benarde spelsituaties. Niet onlogisch dat ook ‘Zeist’ haar recentelijk heeft opgemerkt.

Maar nu even naar de wedstrijd. ZVV Den Haag startte stroef. Sterker nog, na amper 1,5 minuut spelen in de eerste helft lag de bal al achter de verder de uitstekend keepende Celine Lindhoudt, 1-0. De sporthal ontplofte en de fanatieke Zeeuwse aanhang scandeerde voortdurend vanuit de volle tribunes de naam van één van hun favoriete ZVV Middelburg publiekslievelingen. Het werd ook een mooi zaalvoetbal schouwspel met veel spanning en sensatie.

Eigenlijk bleek die stormachtige opening en snelle goal van de Zeeuwse thuisploeg een wake-up call voor ZVV Den Haag dat direct daarna eerst volledig de weg kwijt raakte. Maar gelukkig herpakte ZVV Den Haag zich knap en boog de 1-0 achterstand om in een knappe 1-2 ruststand.

En dan de tweede helft…! Uiteraard wilde de thuisploeg natuurlijk ook ZVV Den Haag onder druk zetten en langszij komen. Maar dit lukte om verschillende redenen niet. Eén van de redenen was de geweldige reddingen van de Haagse goalie Celine Lindhoudt die met miraculeuze reddingen haar team behoedde voor meer tegentreffers. De Rotterdamse in Haagse dienst had een belangrijk aandeel in de 2-6 overwinnning.

Vermeldenswaardig is ook de rust die werd bewaard in de ploeg door met name routinier Rochella Becker. Haar overzicht en inzicht en goede spel bekroonde zij ook met een goal. Datzelfde gold ook voor één van de andere uitblinkers en routiniers aan Haagse zijde: Samantha Chin A Sang. Wat een geweldige pot speelde de tweemaal trefzekere Den Haag gigant! Maar dit gold ook voor het hele team dat heel veel strijd en Haagse passie leverde en toonde.

Onder aanvoering van de ervaren en trefzekere teamcaptain Priscilla de Vos, alleskunner Esmeralda van den Heerik, het onberekenbare futsal talent Larissa Boerenstam, de sluwe Samia Kaaouane en ‘kanon’ Lavinia Poku en rookie Kayanat Bokhari eredivsie ervaring op doen. Ook jonkie Shania de Vlieger mocht op haar jonge leeftijd (16) op de bank zitten als 2e keepster bij afwezigheid van GK Lisa Franken.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

ZVV MIDDELBURG VR1 VS ZVV DEN HAAG VR1 2-6 (1-2)

SCOREVERLOOP:

2″   ESMEE VAN DEN BERGE 1-0

11″  PRISCILLA DE VOS 1-1 ⚽️

12″  SAMANTHA CHIN A SANG 1-2 ⚽️

21″  ROCHELLA BECKER 1-3 ⚽️

26″  MYRNA DE BUCK 2-3

26″  ESMERALDA VAN DEN HEERIK 2-4 ⚽️

29″  SAMANTHA CHIN A SANG 2-5 ⚽️

35″  SAMIA KAAOUANE 2-6 ⚽️

GELE KAART: ?

23″  SAMANTHA CHIN A SANG

39″  NINA DE PUTTER

NIET INZET- EN/OF BESCHIKBAAR: AMAL BALHADJ, BRITT KETTENBURG, PRISCILLA MESKER  SABRINA PUFFLIJK EN SYLVANA DEN BOER

STAF: HTC RENÉ HAVERMANS, KTC JEFFREY BRAND EN TM ULIS VAN MAANEN

AFWEZIG: LEO DEN BOER.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten