ODB- GDA, spannend tot aan de laatste minuut. Extra tijd kost ODB 2 punten (verslag uit oogpunt GDA)

ODB-GDA staat altijd al garant voor spannende en aantrekkelijke wedstrijden. Dit was voorheen al op zondag het geval, tegenwoordig zal wordt dit uitgevochten op zaterdag. Het eigenwijze cluppie uit het hart van Madestein verloor vorige week haar eerste wedstrijd en wilde dit vandaag aan de Albardastraat graag rechtzetten. Maar gezien de strijd die ODB altijd levert zal dit geen gemakkelijke opgave worden.

De eerste helft begon wat aftastend van beide kanten. GDA probeerde met verzorgd voetbal ODB wat uit elkaar te spelen wat niet echt wilde lukken. ODB zat er kort op en zoals we van ODB weten werd een stevig duel niet geschuwd. Als je deze duels wilt vermijden moet het tempo omhoog en zal je met meer overtuiging moeten spelen. Veel kansen werden er aan GDA zijde dus niet gecreëerd. De enige echt kans was er voor GDA aanvaller Justin Schoenmaker maar zijn inzet werd gekeerd door de sluitpost Bas Swillens van ODB. ODB probeerde het een paar keer van afstand maar ook hier werd geen gevaar mee gesticht. 0-0 dus de ruststand.

De opdracht voor GDA was om meer haar eigen spelletje te gaan spelen en de duels te vermijden, maar dat is tegen een strijdend ODB altijd lastig. Dus werd het weer moeilijk om de ruimte te vinden en loerde ODB natuurlijk op de counter. In de 56e minuut sloeg de thuisploeg onverwachts toe. Spits Dennis Wille weet een kopduel te winnen waarna de bal slecht wordt verwerkt door de verdediging van GDA. De bal valt uiteindelijk weer voor de voeten van de hardwerkende Wille die geen moment nadenkt en de bal snoeihard in het dak van het doel van GDA schiet, 1-0. GDA dus op achterstand en zal nu dus echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen. GDA zet aan maar als je wilt scoren moet je ook kansen creëren en dat is vandaag voor GDA het probleem. Dan slaat ODB in de 70e minuut nogmaals toe, 0-2, en dan wordt het echt moeilijk voor GDA. Is deze achterstand nog in te halen? Trainer Robin den Dulk gaat wisselen, moet iets gaan forceren. Arnout Ooijevaar vervangt Robin Boek en Tim aan de Wiel vervangt Jeroen Mantel. Michael van Zwam breekt in de 73e minuut door over rechts, zet voor en Mark Okhuizen schiet de 1-2 binnen. GDA gelooft er gelijk weer in en zet door, want 3 minuten later zet Tim aan de Wiel de bal voor richting de tweede paal waar wederom Okhuizen de bal licht beroerd en de bal in de verre hoek ziet verdwijnen, 2-2. Maar GDA wil winnen en brengt een verse aanvaller, Jayden van Zoelen voor Michael van Zwam. ODB dus van slag, maar ODB blijft strijden en ook hier worden nog wat wissels toegepast. En het was één van die wisselspelers, Matthew de Paauw, die in de 86e minuut in kansrijke positie komt en de 3-2 achter de kansloze Alessandro Visser schiet. ODB dus op rozen, maar ODB nam bij verschillende blessurebehandelingen flink de tijd, dus hoeveel minuten zou de scheidsrechter erbij gaan trekken?? De 90 minuten waren inmiddels verstreken en de extra tijd ging in. GDA bleef drukken en GDA krijgt in de 99e minuut een vrije trap mee rond het zestienmetergebied van ODB. Tim aan de Wiel en Dennis Heemskerk achter de bal. Tim aan de Wiel neemt hem en schiet de bal onbereikbaar achter ODB doelman Bas Swillens, 3-3. Niet veel later na de aftrap zal de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd fluiten, wat niet in dank werd afgenomen door de kant van ODB. GDA ontsnapt dus aan een tweede nederlaag en ODB verliest eigenlijk 2 punten. Maar wederom was ODB-GDA weer een spannende en aantrekkelijke wedstrijd.

Redactie: Bon van Gaalen
    Foto’s : Berry Heemskerk