Geen winnaar bij VELO – Forum Sport

Aan de Noordweg in Wateringen stonden twee teams tegenover elkaar die de laatste seizoenen aan elkaar gewaagd zijn. Ook nu hetzelfde beeld met een beter Forum Sport in de 1e helft en VELO in de 2e helft met uiteindelijk een 1-1 remise als eindresultaat.

De gasten gingen voortvarend van start met in de 5e minuut al een doelpunt van Pjer Bom maar gelukkig voor VELO honoreerde scheidsrechter Verduijn het vlagsignaal wegens buitenspel van zijn assistent. VELO was gevaarlijk met een actie van Aimen Said en een grote kans voor Dominique Ariës maar zijn inzet ging naast het doel. Forum Sport trok steeds meer de wedstrijd naar zich toe en creëerde ook doelkansen. Een inzet van Ayoub el Yaagoubi spatte uiteen op de kruising en Hayden Bergen faalde in vrije positie vlak voor doel en zag zijn inzet over het doel gaan. 

In de 35e minuut dan toch de verwachte voorsprong voor Forum Sport. Een inzet van Erik Lever werd gestopt door VELO-doelman Deniz Pamuk waarna een mislukte doelpoging van Hayden Bergen een assist werd op Erik Lever die met een rake kopbal zijn team op voorsprong bracht, 0-1. Tot aan de rust nog een paar doelpogingen van VELO via Joey Kouters en Vince van Egmond maar in de stand kwam geen verandering meer.

De 2e helft kende een voorzichtige start met weinig tot geen doelpogingen aan beide kanten. VELO deed er een schepje bovenop en kreeg in de 60e minuut loon naar werken. Bij een corner van Joey Kouters waarschuwde Forum-doelman Petter van Pruijssen nog voor de lange Rens de Vries maar die waarschuwing werd niet gehoord en met een strakke kopbal bracht Rens de Vries, gekozen tot Man of the Match, de 1-1 op het scorebord. Kevin van der Geest bracht in de 60e minuut Sietse Fidom en Storm Verheijen in het veld voor Dominique Ariës en Aimen Said, 10 minuten later werd Joey Kouters gewisseld voor Erik Letsch en Joran ter Schiphorst kreeg ook nog speelminuten voor Vince van Egmond.

VELO zette de gasten meer onder druk met enkele doelpogingen maar zonder succes. VELO moest alert blijven bij corners en vrije trappen van Forum Sport maar doelpunten bleven uit. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Verduijn, goede wedstrijd, waren beide teams het wel eens met de puntendeling.

Komend weekend gaat VELO op bezoek bij TAC’90, de enige zondagvereniging in de competitie. VELO speelt dan niet op zaterdag maar op zondag, aanvang 14.00 uur.

Redactie: Louis de Letter
Foto’s: Theo Verbraeken

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten