GDA zet RAS met indrukwekkende cijfers opzij

GDA was zaterdag 20 mei gastheer voor het Haagse RAS dat zich via de nacompetitie met 5e klassers veilig moet zien te spelen om nog een jaar in de vierde klasse te vertoeven, terwijl GDA zich eerder al verzekerd had van de 2e periode en daarom in juni deelneemt aan de nacompetitie tussen 3e-4e klassers.

De wedstrijd begon meteen met een groot veldoverwicht voor GDA en dat is eigenlijk de gehele wedstrijd zo gebleven, de geel/zwarte bezoekers kwamen er niet aan te pas. Al in de 5e minuut was het raak, na een mooie pass van Noa Schoenmaker nam Dennis Heemskerk de bal perfect aan en scoorde de openingstreffer 1-0. Het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten en was van ongekende schoonheid, Jeroen Mantel plantte de bal vanaf de zijkant buiten het 16 meter gebied in de verre kruising 2-0. Zo maakte GDA deze middag diverse mooie uitgespeelde doelpunten, op een voorzet van Bradley Schoemaker mistte Jeroen Mantel bij de eerste paal maar stond Noa Schoenmaker bij de tweede paal om de 3-0 binnen te tikken. Bradley Schoemaker maakte op fraaie wijze de 4-0 door uit een rebound van een corner de bal via de binnenkant van de kruising in het doel te lepelen, en toen was er pas 22 minuten gespeeld. Ook werden er nog wat kansen gemist en stond de RAS doelman soms op de goede plek met een redding. Voor rust troffen Dennis Heemskerk (5-0 en 6-0), en Arnout Ooijevaar uit een strafschop nog doel en zetten daarmee GDA op een riante 7-0 voorsprong.

Ook na rust was GDA met een aantal door GDA trainer Robin den Dulk doorgevoerde wissels veel sterker dan hun tegenstander, scoorde Jeroen Mantel van afstand (waar nog een RAS been tussen zat) de 8-0 en was er ook succes voor Vince Vermeulen die er in de uiterste hoek 9-0 van maakte. Jeroen Mantel tekende een kwartier voor tijd voor de dubbele cijfers 10-0, maar werden er ook kansen gemist. Zo schoot Jeroen Mantel op de kruising zag Bradley Schoemaker de doelman redding brengen, tikte Jayden van Zoelen van dichtbij de bal voor een leeg doel op de paal en produceerde Tim aan de Wiel bij een niet te missen kans een zacht rollertje die de keeper zo kon oppakken. Bradley Schoemaker had met de 11-0 het laatste woord, en toen konden de spelers na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van Polanen onder de douche.
GDA behoud met dit resultaat de tweede plaats op de ranglijst en zag DUNO door verlies voor deze hoge positie afhaken. BMT is met twee punten achterstand op GDA nog de enige belager voor de tweede plaats, een tweede plaats die als hoogst eindigende periodekampioen recht geeft om in de tweede ronde van de nacompetitie in te stromen. Volgende week is de laatste wedstrijd van de reguliere competitie aan de Nijkerklaan op het terrein van het inmiddels gedegradeerde Quick Steps, aanvang 14.30 uur.