GDA zet monsterscore neer tegen Semper Altius

GDA was op een frisse zaterdagmiddag (10 december) gastheer voor rode lantaarndrager Semper Altius, de geplaagde Rijswijkers hebben nog geen punt uit de vorige tien ontmoetingen gehaald. Na een 2-0 ruststand eindigde het duel in een ruime 8-0 zege voor de thuisclub.

Al snel in de wedstrijd kwam GDA op een 1-0 voorsprong, Justin Schoenmaker ontliep de buitenspelval en schonk de openingstreffer aan de meegelopen Jeroen Mantel. De spelers van Semper Altius vochten het doelpunt aan maar er was geen sprake van buitenspel. Hierna speelden de Loosduiners onzorgvuldig en waren er grote kansen om de score dusdanig uit te breiden dat een hogere score zeker tot de mogelijkheden behoorde. Na een mooie één twee tussen Mark Okhuizen en Arnout Ooijevaar verdubbelde Jeroen Mantel in de 24e minuut de score 2-0. Met die 2-0 brak de rust aan, en was deze tussenstand een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld.

Na de thee pakte GDA het energieker aan en in de 50e minuut brak Justin schoenmaker door op rechts, hij behield het overzicht en zijn teruggetrokken bal schoot Arnout Ooijevaar de 3-0 tegen de touwen. In de 53e minuut een identieke aanval alleen nu was de voorzet van Schoenmaker hoog over de Rijswijkse verdediging heen en nam Arnout Ooijevaar de bal ineens uit de lucht 4-0. Na een klein uur spelen kwam GDA in één minuut twee keer tot scoren, eerst werd Mark Okhuizen met een steekbal gevonden en zette GDA op 5-0 en in dezelfde minuut schoot Vince Vermeulen knap de 6-0 binnen. In de laatste twintig minuten waren er veel wissels aan GDA kant en posteerde Dennis Heemskerk zich in de spits, op aangeven van Tim aan de Wiel schoot Heemskerk de 7-0 van dichtbij in. Noa Schoenmaker had met de 8-0 het laatste woord.

Met deze laatste wedstrijd breekt de winterstop aan en hervat GDA de competitie op 21 januari met een thuiswedstrijd tegen Quick Steps. In de winterstop gaat de gehele GDA selectie van 5 t/m 11 januari traditiegetrouw naar Gran Canaria waar de basis wordt gelegd voor de tweede seizoenshelft.

Redactie en foto’s: Bon van Gaalen