GDA wint de derde periode en stelt nacompetitie veilig

Zaterdag 4 juni stond de laatste competitiewedstrijd in de vierde klasse F op het programma, nummer 4 Quintus ontving nummer 3 GDA en de Heulenaren hadden nog een minieme kans om de Loosduiners van een periode af te houden. Quintus had vooraf aan deze wedstrijd drie punten minder en stond 13 doelpunten achter. Bij een overwinning zou Quintus in punten gelijk komen maar dan zou het ook nog met zeven doelpunten verschil moeten winnen. Op het keiharde kunstgrasveld was het GDA dat binnen een halve minuut op voorsprong kon komen maar Noa Schoenmaker miste een grote kans. Het moet gezegd Quintus probeerde het wel met een gedurfde 1-3-3-4 opstelling. Binnen vijf minuten was het wel raak voor de bezoekers die in de één tegen één situatie Sander van der Ende de openingsgoal zagen maken. Bij de 0-1 tussenstand scoorde Quintus nog wel de gelijkmaker 1-1 maar nog voor rust stelde GDA orde op zaken en liep door doelpunten van Samir Ben Omar en weer Sander van der Ende naar een 1-3 ruststand. Vlak na rust was het Sander van der Ende die zijn hattrick voltooide en GDA daarmee op 1-4 zette. GDA geloofde het wel en liet Quintus aan de bal, dat leverde de verdediging onder leiding van Dennis Lubout en Arnout Ooijevaar nog een tegendoelpunt op. GDA eindigde met 25 punten uit negen wedstrijden stijf bovenaan in de derde periode.

Volgende week zal de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse in Gouda van start gaan als volgens het schema van de KNVB GDA tegen de nummer 12 (sv Gouda) van de derde klasse A moet spelen, de winnaar van die wedstrijd gaat naar de volgende ronde. Het betreft voor GDA een uitwedstrijd maar GDA zou GDA niet zijn als het alle steun van ons eigen publiek krijgt, u vind sportvereniging Gouda op Sportpark Groenhoven.
Hieronder volgt de routebeschrijving zoals die op de site van sv Gouda staat.

• U neemt op de A12 afrit 11, Gouda Boskoop N207;
  • Aan het einde van de afrit gaat u bij de stoplichten rechtsaf;
  • Bij de volgende stoplichten gaat u linksaf de Burg. van Reenensingel op;
  • Na 450m gaat u linksaf de heuvellaan op (langs het blauw-paarse gebouw van de bowling) licht heuvel op naar de grote parkeerplaats op de Groenheuvel;
  • U parkeert het beste zover mogelijk links achterin. Van hieraf is het een paar minuten lopen door het park heen naar de accommodatie. U volgt het Tobbepad en gaat na ca. 250m een bruggetje over waarna u linksaf slaat (de Groene Vork);
  • Na ca. 100 meter arriveert u bij de accommodatie.