GDA winnaar IM Leen van Mastrigt toernooi bij PGS/VOGEL

Zaterdag 13 augustus was de laatste speeldag van het IM Leen van Mastrigt toernooi bij PGS/VOGEL.
In verband met de warmte waren de wedstrijden ingekort naar 80 minuten en werd er gespeeld in 4 blokken van 20 minuten.


Om 12.00 uur stonden als eerste WIK en RVC Celeritas tegenover elkaar. Voor de rust (na 40 minuten) werd er niet gescoord, beide teams kregen wat kansjes. In het vervolg kregen en benutten beide teams een strafschop en wisten ze ook allebei twee keer te scoren. De wedstrijd eindigde derhalve in 3-3. De strafschoppenserie werd met 5-4 gewonnen door WIK dat zo een bonuspunt verdiende.

Om 14.30 uur nam gastheer PGS/VOGEL het op tegen derdeklasser Duindorp SV. Voor de aftrap werd er een minuut stilte in acht genomen ter ere van clubicoon Leen van Mastrigt, naar wie het toernooi vernoemd is. Duindorp startte de wedstrijd goed, maar wist dat niet om te zetten in doelpunten. Aan de andere kant wist de thuisclub wel twee keer te scoren via aanvoerder Danny Plugge en aanvaller Glenn Plum. In het tweede deel van de wedstrijd liep PGS/VOGEL verder weg van Duindorp SV. ‘Slavie’ en wederom Glenn Plum wisten het net te vinden, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 overwinning voor de ploeg van Vita Lorente. Ook de penaltyserie werd een prooi voor PGS/VOGEL (8-7); opvallend was dat beide doelmannen elkaar van 11 meter wisten te verschalken.


De laatste wedstrijd tussen GDA en ODB werd met het kleinste verschil (1-0) gewonnen door GDA, de penaltyreeks werd ook gewonnen door GDA met 7-6.


Aangezien GDA de meeste punten had verzameld, werden zij uitgeroepen tot winnaar van de eerste editie van het IM Leen van Mastrigt toernooi van PGS/VOGEL. GDA aanvoerder Dennis Lubout ontving na een dankwoord van voorzitter Mark van Swieten van PGS/VOGEL de 1e prijs bekers uit handen van Léon van Mastrigt, de wedstrijdsecretaris en zoon van Leen van Mastrigt.

Het was zaterdag erg warm, maar dat mocht de pret niet drukken; het was gezellig druk! PGS/VOGEL kijkt terug op een geslaagde eerste editie van het IM Leen van Mastrigt toernooi met dank aan alle vrijwilligers, deelnemers en scheidsrechters.

Redactie: Léon van Mastrigt
Foto: Archief

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten