GDA simpel langs HPSV

Zaterdag 11 februari stond wedstrijddag 15 op het programma, een aangepast programma daar Quick Steps-BMT en Quintus-VCS wegens het aardbevingsdrama in Turkije en Syrië uit het programma waren gehaald, deze duels worden zaterdag 25 februari ingehaald. GDA moest voor een uitwedstrijd naar het Zuiderpark om aan te treden tegen de Haagse Politie Sport Vereniging. De HPSV staat troosteloos bij de onderste ploegen maar pakte vorige week wel een verrassende 3-4 overwinning bij middenmoter Quick Steps. Beide ploegen begonnen na één minuut stilte vanwege de slachtoffers in Syrië en Turkije aan hun wedstrijd. Het was GDA dat vanaf de eerste minuten de boventoon voerde en al na drie minuten lag de eerste bal in het doel achter oud GDA doelman Martin Zonneveld, Nick Selier werd in de ruimte aangespeeld en zijn voorzet was voor Noa Schoenmaker een koud kunstje om af te werken 0-1.

Vijf minuten later was er een splijtende pass van Frans Tettero op Dennis Heemskerk die alleen voor de HPSV doelman zijn inzet naast zag gaan. In de twaalfde minuut kwam HPSV door een klein foutje van GDA keeper Alessandro Visser aan hun eerste kans, Visser dacht de bal simpel met de borst aan te nemen en zijn tegenstander uit te kappen maar de bal stroopte door het zware grasveld onder de voet van Visser waardoor de HPSV spits een kans kreeg, deze schrok helaas van zijn mogelijkheid anders had het zomaar gelijk kunnen staan. Het spel ging verder en het duurde tot de 21e minuut voordat GDA de score uitbreidde, Dennis Heemskerk vond vanuit een lastige hoek toch een gaatje en schoof de bal in de lange hoek 0-2. Drie minuten later was er op de linkerkant een mooie actie van jonkie Jason van Oostrom die Noa Schoenmaker vlak voor het doel bediende en zo kon Schoenmaker zijn tweede van de middag binnen tikken 0-3. Frans Tettero stond in de 28e minuut aan de basis van een grote kans voor Dennis Heemskerk maar die zag zijn schot op de paal belanden. De kansen werden in deze periode aanéén geregen maar ook gemist, Nick Selier ontweek de buitenspelval en kwam oog in oog met Goalie Zonneveld maar ook de lob van Selier viel op de bovenkant van de lat. In de 37e minuut drukten de twee smaakmakers van de eerste helft hun neus wederom tegen het venster, Noa Schoenmaker maakte uit een prachtige dieptebal van Frans Tettero de 0-4 voor GDA. Vijf minuten later was een combinatie tussen de twee broers Schoenmaker goed voor de 0-5 ruststand.

De tweede helft was duidelijk van mindere kwaliteit, werden er door GDA veel kansen gemist, maar waren de twee doelpunten die de Loosduiners nog maakte van ongekende schoonheid, eerst schoot de ingevallen Tim aan de Wiel in de 72e minuut vanaf rechts de bal bedoelt of onbedoeld tegen “het zesje” in het HPSV doel en zes minuten later vond Jordy Taal Nick Selier even buiten het 16 meter gebied en het afstandsschot van Selier eindigde naast een verbouwereerde Martin Zonneveld in de kruising het HPSV doel. Nick Selier bepaalde daarmee de eindstand op 0-7. Het enige noemenswaardige in de slotfase was nog de actie van oud GDA speler Adil El Fakih die in de 90e minuut bij een vrije trap voor GDA en met een 7-0 achterstand als muurligger voor zijn ploeg fungeerde, na afloop van de wedstrijd werd er gekscherend gezegd dat Adil gewoon een beetje moe was. De drie punten konden weer bijgeschreven worden en GDA blijft, met nog 11 duels voor de boeg, in het spoor van de kopgroep.

De komende weken is er geen competitieprogramma, het eerstvolgende competitieduel is op zaterdag 4 maart DUNO – GDA en LET OP deze wedstrijd wordt op Sportpark Madestein gespeeld omdat het eerdere duel GDA tegen DUNO toentertijd voor het 100-jarige bestaan was omgedraaid. Tussendoor speelt GDA nog wel een wedstrijd in het Halve Maan toernooi, op dinsdag 28 februari aanvang 20.00 uur is competitiegenoot Vredenburch de tegenstander op Sportpark Madestein.

Redactie: Wil aan de Wiel
Foto’s: Berry Heemskerk