GDA pakt goede overwinning bij MSV ’71

GDA stond zaterdag 7 mei aan de aftrap in Maassluis bij nummer twee van de ranglijst MSV’71, het werd de eerste van twee zware uitwedstrijden, die van aanstaande dinsdagavond gaat tegen koploper Houtwijk. GDA stond ook nog eens gehavend aan de aftrap want het miste door vakantie (uitgestelde vluchten) en blessures wat basiskrachten en daardoor moest GDA trainer Paats een beroep doen op niet geheel fitte spelers die in de startopstelling moesten beginnen. Desondanks pakte GDA op het sportpark van MSV’71 meteen het initiatief. De rood/witte combinatie was overal op het veld competitief en ook de eerste kansen, schotkans Jeroen Mantel en inzet van Samir Ben Omar waren voor de Loosduiners. Een grote kans werd daarna nog onschadelijk gemaakt door de zeer zwak en oneerlijk optredende grensrechter van de thuisploeg, de volgende inzet van Gökmen Coban bleef tussen de benen van de MSV doelman hangen waardoor hij de bal  nog net onder controle kon krijgen.

In de 22e minuut was het raak voor GDA Gökmen Coban legde buiten het 16 meter gebied aan en de bal schoof langs de vertwijfelt vallende doelman van de thuisclub 0-1. GDA ging door en kreeg nog voor de rust de beloning voor het goede spel. Na de door de vrouwelijke scheidsrechter Manon Plandsoen ingelaste waterpauze ging GDA verder op de ingeslagen weg. 10 minuten voor rust weer een prima overname waar Jeroen Mantel en Samir Ben Omar verantwoordelijk voor het vervolg waren, de bal werd richting Gökmen Coban gespeeld en voor hem was het een koud kunstje om de 0-2 aan te tekenen. Voor de rust kwam de GDA verdediging inclusief doelman Alessandro Visser nauwelijks in de problemen.

Meteen na rust probeerde MSV’71 de bakens te verzetten maar meer als wat balbezit op het middenveld kwamen de wit zwarten niet. GDA kreeg in de counter best wel mogelijkheden om verder afstand te nemen. In de 59e minuut werd Didi Eesiah aan het werk gezet en zijn voorzet viel precies over een verdediger heen in de voeten van Samir Ben Omar die heel koel de 0-3 binnen schoof. Een paar keer kon GDA nog verder uitlopen als de overtal situaties beter uitgespeeld werden, helaas waren de GDA spelers daar wat slordig. De MSV’71 grensrechter bleef zijn partijdigheid etaleren met (noem het maar) onjuiste beslissingen. In de 73e minuut scoorde de thuisclub uit hun enigste kans van de wedstrijd de 1-3. MSV’71 probeerde nog aan te zetten maar de ploeg was niet bij machte om de Loosduiners op eigen helft vast te zetten. De wedstrijd kabbelde naar het einde toe en na 96 minuten vond scheidsrechter Plandsoen het genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd.

Nadat de andere uitslagen uit de poule bekend werden was er extra verslagenheid bij MSV’71 dat hun eerste thuisnederlaag moest slikken en omdat ook nog bekend werd dat koploper Houtwijk met 1-0 bij BMT had verloren en de Maassluise ploeg mede door deze resultaten nog steeds op een virtuele drie punten afstand blijft. Quintus (0-1 bij ODB) en GDA komen door hun overwinningen dichter bij de twee bovenste plaatsen.

Aanstaande dinsdag is er dus een complete competitieronde waar GDA op bezoek gaat bij koploper Houtwijk. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg lijkt het naar een zinderend slot van de competitie te kunnen gaan.