GDA omzeilt lastige klip bij BMT

GDA won de moeilijke uitwedstrijd aan de Dedemsvaartweg bij BMT met 0-3 na een 0-1 ruststand. De Loosduinse hoofdmacht staat er qua blessures gevallen sinds deze week weer iets beter voor, Noa Schoenmaker (hoofdblessure) was na de botsing van vorige week voor deze week afgevallen, maar Sander van der Ende, Dennis Lubout en Sammy Koopman konden deze week weer volledig meetrainen. Sander van der Ende begon voor het eerst na een lange blessure weer in de basis wat een plek op het middenveld voor Jeroen Mantel opleverde, Sammy Koopman en Dennis Lubout begonnen op de reservebank. BMT had in de beginfase meer balbezit maar behoudens een kopbal van hun aanvoerder die de juiste richting miste kwam de Biedt Moedig Tegenstand niet. Na een half uur spelen kwamen beide ploegen aan “de kans” om de score te openen. Samir Ben Omar schoot voor GDA in vrije positie net langs de verkeerde kant van de paal en BMT kreeg luttele seconden later een kans maar het schot werd vakkundig door GDA doelman Alessandro Visser uit zijn doel geranseld. De ploegen leken elkaar tot aan de rust in evenwicht te laten maar een slordigheid bij de thuisploeg betekende balbezit voor de GDA voorhoede, Samir Ben Omar werd gevonden en voor hem was het een koud kunstje om het vijandelijke net voor de eerste keer te laten bollen 0-1. De twee ploegen zochten twee minuten later de kleedkamer op, de thuisploeg in mineur en de bezoekers gingen met een lekker gevoel die kleedkamer in.

Robin Boek liep in de eerste helft een gele kaart op en bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Dennis Lubout, de onverzettelijke Lubout is inmiddels met zijn 42 jaar de oudste speler in GDA 1. De diepe hoge ballen van BMT werden vakkundig onschadelijk gemaakt door “Mister GDA” Lubout, de opbouw was in die fase best onrustig te noemen, vaak was er een verkeerde keuze wat onnodig veel ballen over de zijlijn en daarbij balverlies opleverde en ook een uittrap van GDA doelman Visser werd zomaar op eigen helft in de voeten van een tegenstander geschoten. Een ongelukkige draai van een BMT middenvelder die met zijn been draaide maar in de zachte grasmat vast stond leverde een ogenschijnlijk zware knieblessure op. Met de brancard werd de pechvogel naar de kleedkamer gebracht waarna hij later in de ambulance richting ziekenhuis ging. In de 66e minuut verdubbelde GDA de score, Jeroen Mantel nam een vrije trap en vond het hoofd van Sander van der Ende die achterwaarts de bal licht toucheerde en daarmee de BMT doelman op het verkeerde been zette, de bal rolde tergend langzaam het doel in 0-2. Na zijn doelpunt werd van der Ende uit voorzorg naar de kant gehaald en kwam Sammy Koopman het veld in, die meteen een kans kreeg maar Koopman werd niet gecoacht dat hij tijd had en handelde daarom te snel waardoor de definitieve knock-out uit bleef. Die 0-3 kwam er tien minuten later wel, Samir was op rechts ontsnapt en trok de bal voor richting Didi Eesiah en die moest met een uiterste krachtinspanning de bal terugtrekken waar de onvermoeibare Gökmen Coban in kwam lopen en keurig afrondde. GDA speelde het duel gecontroleerd uit, kreeg nog via de ingevallen Sammy Koopman een kans om de score naar 0-4 te tillen maar bij Koopman schoot de kramp erin en moest nog gewisseld worden. Een paar minuten later floot de dienstdoende scheidsrechter voor het laatst en de Loosduinse equipe nam dankbaar de drie punten mee terug naar Sportpark Madestein.

Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst en dat is MSV’71 dat met 9-0 uithaalde tegen HMSH.