GDA makkelijk langs Quick Steps

GDA hervatte de competitie na de winterstop met een thuiswedstrijd tegen Quick Steps. Speciaal tintje vooraf aan deze wedstrijd was het volgende jubileum van captain Dennis Lubout. De inmiddels 43 jarige Lubout rijgt het ene jubileum aan het andere en deze wedstrijd was zijn 900e optreden in GDA 1, een aantal dat vrijwel zeker nooit meer overtroffen gaat worden. Quick Steps was voor GDA altijd een geduchte tegenstander en ook in het zondagvoetbal werd er nodig robbertje uitgevochten.

Vandaag was GDA oppermachtig aan de Nijkerklaan-bewoners want al in de beginfase kreeg GDA veel kansen om Quick Steps op achterstand te zetten. In de tweede minuut was het Jeroen Mantel die op een lange pass de bal in één keer goed meenam maar de Quick Steps doelman stond precies op de juiste plaats. Vier minuten later kreeg Justin Schoenmaker een grote kans maar alleen voor de keeper zag Schoenmaker zijn inzet (lob) net over de lat op het doel belandde. In de volgende aanval schoot Nick Selier de bal op de lat en toen de klok op minuut 15 stond was er een harde voorzet van links waar Nick Selier net een teenlengte te kort kwam om de bal in te glijden. Hierna bleef het 10 minuten rustig voor het Quick Steps doel en in de 24e minuut kwam Dennis Heemskerk oog in oog met de Quick Steps doelman maar ook Dennis liet het na om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Na dat GDA vijf kansen onbenut had gelaten kreeg Quick Steps in de 27e minuut een vrije trap, wegens een ongelukkige handsbal, net buiten het 16 meter gebied van GDA. Alessandro Visser duwde met een katachtige redding de bal op de paal en het leer werd door de verdediging verder weggewerkt en heel GDA haalde opgelucht adem.

Na de rust waarin dus de stand nog steeds 0-0 was ging GDA verder met aanvallen, uit een verre inworp kwam de bal bij Jeroen Mantel die in de korte hoek een gaatje tussen de paal en de doelman vond en de thuisploeg verdient op voorsprong zette. 1-0. In de 62e minuut een prima actie van Dennis Heemskerk, de in de spits geposteerde Heemskerk slalomde langs twee verdedigers inclusief de QS doelman en trok de bal vanaf de achterlijn voor het doel waar net het verkeerde been tegen de bal werd gezet. Een kwartier voor tijd bouwde GDA de voorsprong uit, Femi Aboh maakte het op links een QS verdediger lastig die de bal verspeelde de voorzet op Michael van Zwam was perfect om de 2-0 binnen te schuiven. Met nog tien minuten op de klok kwam Quick Steps terug in de wedstrijd, een hoge bal viel dood binnen het doelgebied waar een QS speler net zijn teen tegen de bal kon zetten 2-1. Één minuut later zette de ingevallen Vince Vermeulen, met zijn eerste balcontact, uit een voorzet van Michael van Zwam GDA op 3-1. De slotfase was de welbekende nachtkaars, GDA hoefde niet en Quick Steps kon niet. Na 91 minuten maakte een goed leidende scheidsrechter Straub uit Monster een einde aan het duel.

Volgende week speelt GDA een uitwedstrijd aan de Albardastraat tegen RAS, deze wedstrijd begint om 14.45 uur.

Redactie en foto’s: Bon van Gaalen