GDA en Maasdijk na 90 minuten in evenwicht

GDA was zaterdag 2 oktober gastheer voor Maasdijk, beide ploegen worden door “kenners” vooraf als titelkandidaten bestempeld maar konden die kandidatuur vanmiddag beiden niet waarmaken. Maasdijk kwam in de 4e minuut door een kluts situatie op voorsprong. GDA doelman Rick Muller kon de bal op het door de constante regen gladde veld pareren maar moest lossen een toegesnelde aanvaller en GDA speler Arnout Ooijevaar gingen een duel aan waarbij de bal tussen de doelman en de twee spelers weg ketste, de bal kwam met enig geluk voor de voeten van een andere Maasdijk speler en die schoof de bal binnen 0-1.

In de twaalfde minuut een tegenvaller voor GDA dat zijn spits Sammy Koopman met een hamstringblessure uit zag vallen. Koopman die de blessure bij zijn eerste aanvallende actie opliep werd vervangen door Samir Ben Omar. Justin Schoenmaker leek tot twee keer toe door het centrum van de Maasdijkse verdediging heen te soleren maar beide acties leverde niets op. In de 27e minuut zette GDA goed druk en Jeroen Mantel nam de bal af van een verdediger Mantel handelde zeer snel maar zag zijn inzet naast gaan, misschien had Jeroen beter voor de bal breed op de meegelopen Samir Ben Omar kunnen kiezen dan had het zeker een Loosduins doelpunt opgeleverd.  Twee minuten later gaat Samir alleen op de Maasdijkse doelman af maar op het gladde veld krijgt hij de bal net niet helemaal onder controle en via zijn scheenbeen rolt het leer over de achterlijn. In deze fase kwam scheidsrechter Paping voor het eerst negatief in beeld, de leidsman volgde het spel van te grote afstand waardoor zijn waarneming te wensen over liet. Een aantal keren werd Paping door de Westlandse assistent onjuist geadviseerd maar door de grote afstand kon hij onmogelijk op eigen waarneming de juiste beslissing nemen. Een goede actie langs de zijlijn van Robin Boek kon door een Maasdijk verdediger alleen maar gestuit worden met een overtreding wat de eerste gele kaart van de wedstrijd opleverde.

De Westlanders gingen met een 0-1 voorsprong richting de thee. Na rust drong Maasdijk in het eerste kwartier GDA iets meer terug op eigen helft, maar de Maasdijkers kwamen niet tot kansen. In de 60e minuut kwam GDA op gelijke hoogte, de ingevallen Samir Ben Omar bekroonde zijn goede invalbeurt met een mooie solo en dito doelpunt 1-1. GDA hervond zich en zette de toon, schot kansen waren er voor Jeroen Mantel en Didi Eesiah maar ook GDA kon het net niet vinden. Ook een goede actie van Samir eindigde in de handen van de Maasdijkse sluitpost. Drie minuten voor tijd was er een afstandsschot van Jeroen Mantel, binnen het eigen zestien meter gebied werd de bal door een Maasdijkse hand tegen gehouden, scheidsrechter Paping wuifde wederom de Loosduinse protesten voor een strafschop weg waarmee de wedstrijd onbeslist eindigde. GDA trainer Ronald Paats was na afloop duidelijk, het wedstrijdbeeld en de kansen in ogenschouw genomen kende deze match maar één winnaar en dus voelt het voor mij dat wij twee punten verloren hebben.

Volgende week speelt GDA weer een thuiswedstrijd nu tegen GSC Esdo aanvang half drie.