GDA en Erasmus delen uiteindelijk de punten

In een lekker najaarszonnetje begonnen beide regioclubs aan weer een derby in de 4e klasse. Na een afwachtend begin nam sv Erasmus de leiding. In de 16e minuut uit een verre inworp werd er niet goed verdedigd waardoor bij de 2e paal langs een mistastende GDA doelman Alessandro Visser de bal werd binnen gelopen 0-1. In de 23e minuut nam Nick Selier een bal meteen op zijn buitenkant links na een doorkoppen van Mark Okhuizen, de bal verdween vanuit kansrijke positie over het Erasmus doel. In de 26e minuut gaf Justin Schoenmaker onbedoeld een corner weg, de scherp aangesneden corner belandde op de paal en werd alert binnen gekopt door sv Erasmus 0-2. In de daarop volgende minuut lobte Nick Selier de bal maar net over het Erasmus doel heen. Een diepe bal in de 37e minuut leek een prooi voor de Erasmus verdediger of keeper maar door twijfel kon Mark Okhuizen er tussen komen en de bal net langs de doelman schuiven 1-2. In de 43e minuut een snel genomen vrije trap door GDA die Mark Okhuizen in een één op één situatie met de doelman bracht, laatstgenoemde kon middels een corner redding brengen.

Vlak na rust kon Erasmus meer afstand nemen maar de twee kansen liepen op niets uit. In de 58e minuut brak Erasmus uit en in een één op één was Alessandro Visser de winnaar en maakte er een hoekschop van. Een paar keer prikte de GDA middenvelders de bal al door de verdediging van Erasmus en in de 67e gaf Jeroen Mantel weer zo’n bal tussen de verdedigers door en ditmaal met succes, Femi schoof de 2-2 langs de Erasmus doelman. GDA wisselde erop los in de 75e minuut kwam Vince Vermeulen voor Jeroen Mantel twee minuten later kwam Tim aan de Wiel voor Femi en weer drie minuten verder verliet Mark Okhuizen het veld voor Jayden van Zoelen. In de 85e minuut was GDA dicht bij de 3-2. Een corner werd door Dennis Lubout net over gekopt en in de 90e minuut keurde de scheidsrechter een goal van Dennis Heemskerk af wegens vermeend buitenspel. GDA oefende veel druk uit maar moest ook alert zijn op de counter, Erasmus verprutste zelf veel aanvallen. Een corner van Tim aan de Wiel werd door de Erasmus doelman uit de doelmond gestompt. Na 95 minuten maakte de scheidsrechter een einde aan het duel dat dus in 2-2 eindigde.
Volgende week gaat GDA op bezoek bij koploper PGS/Vogel.

Redactie en foto’s: Bon van Gaalen