GDA en BMT blijven steken op gelijkspel

GDA – BMT was vooraf al een interessante ontmoeting want beide ploegen waren de laatste weken aan een opmars in de vierde klasse F bezig.

De Loosduiners stegen door de laatste goede resultaten naar de derde plek op de ranglijst terwijl BMT zich vanuit de onderste vier los wurmde en naar een “veilige plek” steeg. Onder een waterig zonnetje en op een matig bezet Madestein waren de eerste beschietingen van de bezoekers die een optisch veldoverwicht hadden. Echter de eerste echte kansen waren voor de thuisclub met een schot van Wessel van Gaalen dat rakelings naast ging, en een goede actie van Samir Ben Omar die net niet het laatste goede vervolg eraan kon geven. De wedstrijd was zeker in de eerste helft gelijkwaardig, oorzaak volgens GDA trainer Ronald Paats dat zijn ploeg de gekozen formatie van BMT trainer Ekrem Kaya maar moeilijk vat op had. De kleine maar o zo handige nummer 7 was een plaag voor de GDA defensie en ook nummer 10 en 11 zaten op voetbal. De eerste helft leverde geen doelpunten op en dus zaak voor beide trainers om tijdens de rust een ander plan uit de hoge hoed te toveren.

Dat lukte Ronald Paats het beste want GDA kwam goed uit de kleedkamer, eerst ketste een schot van Gökmen Coban op de paal en twee minuten later raakte Nick Selier de lat voor GDA. BMT kreeg ook zijn aanvallen maar was in die fase minder gevaarlijk. Een volgende aanval van GDA was wel succesvol want in de 56e minuut bracht Gökmen Coban de stand op 1-0 in het voordeel van de Loosduiners, hij ronde een prima combinatie tussen Sander van der Ende en Samir Ben Omar koeltjes af. Niet lang mocht GDA van de voorsprong genieten want drie minuten later was het alweer gelijk, een aanval met een prima boogbal net over verdediger Wessel van Gaalen heen viel in het vijf meter gebied en de spits ronde prima af 1-1. Daarna kreeg GDA tal van mogelijkheden om weer op voorsprong te komen Nick Selier teisterde wederom snoeihard de onderkant van de lat en de bal ging zo snel dat er niet te zien was of die al dan niet over de doellijn was, de Westlandse scheidsrechter Ruud Rolandus Boers die de wedstrijd goed onder controle had besloot in ieder geval van niet. BMT was gevaarlijk met een uitbraak waar GDA doelman Allesandro Visser zich maar weer eens onderscheidde en een één op één met een tegenstander onschadelijk maakte. De wedstrijd kon in de absolute slotfase alle kanten op. De grootste kans was nog voor Dennis Lubout die in blessuretijd een kopbal net naast de paal zag gaan. Beide ploegen sloten dus met één punt de wedstrijd af, iets waar BMT blijer mee was dan GDA dat nu door de andere resultaten de bovenste twee plaatsen uit het zicht ziet verdwijnen.

Volgende week speelt GDA twee zware uitwedstrijden binnen vier dagen, eerst gaat GDA op zaterdag 7 mei op bezoek in Maassluis bij de nummer 2 MSV ’71 en dinsdag 10 mei is het te gast op Sportpark Rijnveld waar het de strijd met koploper Houtwijk aangaat.