GDA door overwinning op de rand van het binnenhalen van een periode

GDA won zaterdag 28 mei van laagvlieger Wanica Star met ruime cijfers 9-1, bij rust was de stand al 4-0 in het voordeel van de Loosduiners. Trainer Ronald Paats kon door blessures nog niet met zijn sterkste 11 beginnen, er is wel goede hoop dat Nick Selier en Mark Okhuizen binnenkort weer kunnen aansluiten. De eerste treffer van de wedstrijd was wonderschoon, Samir Ben Omar trok de bal scherp voor en Gökmen Coban streepte de bal binnen. Tussen het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter en minuut 25 speelde GDA zijn beste voetbal en liet het de bezoekers alle hoeken van het veld zien. De score liep in korte tijd op naar 4-0, in het tweede gedeelte van de eerste helft schoot Wessel van Gaalen een bal knap in maar met een uiterste krachtsinspanning tikte de doelman de bal onder de lat weg, ook Sander van der Ende had een grote kans om GDA op een grotere voorsprong te zetten.

Na rust bouwde GDA rustig verder aan de voorsprong tot Wanica Star bij een 7-0 achterstand de spreekwoordelijke eer met een tegendoelpunt redde, iets waar de achterhoede van GDA minder blij mee was. Uiteindelijk eindigde het duel in een 9-1 overwinning. Tot de doelpuntenmakers hoorde vandaag ook de verdedigers Wessel van Gaalen en Dennis Lubout.  Volgende week is de laatste wedstrijd in de reguliere competitie in Kwintsheul tegen Quintus dat in het onderlinge duel ook nog uitzicht heeft op de vervangende periodetitel, om roet in het eten van de Loosduiners te gooien hebben de Heulenaren een overwinning met minimaal 7 doelpunten verschil nodig. Bij elk beter resultaat voor GDA gaat de periode naar GDA.