GDA bereikt volgende ronde in Halve Maan cup

GDA moest dinsdagavond in het kader van de Halve Maan Cup op de Kastelenring aantreden tegen het Leidschendamse SEV, na een 0-1 ruststand won GDA met afgetekende cijfers 1-5.

GDA begon ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd met een groot aantal andere gezichten in de basis. Om uiteenlopende redenen hadden een aantal spelers vrijaf gekregen. Doelman Alessandro Visser nam plaats op de bank, hij werd prima vervangen door Rafe Rimmelzwaan en Robin Boek had een vrije avond ten faveure van Jason van Oostrom, ook de 43 jarige Dennis Lubout kreeg rust, Nick Selier had ook een vrije avond om van zijn pas geboren dochter Noé-Sophie te genieten., hun vervangers waren Arnout Ooievaar en Vince Vermeulen.

De wedstrijd ontspon zich hoofdzakelijk op de helft van SEV, en na tien minuten leek Tim aan de Wiel te scoren maar de meegelopen Jayden van Zoelen gaf de bal net voor de doellijn nog een tikkie en dat deed hij volgens de goed leidende scheidsrechter in buitenspel positie. GDA bleef de bovenliggende partij en SEV beperkte zich tot een enkele counter die er soms gevaarlijker uit leek te zien dan dat hij in werkelijkheid was. In de 37e minuut opende Jeroen Mantel de score voor GDA, Michael van Zwam trok de bal razendsnel voor het doel waar Mantel beheerst afwerkte 0-1. Na de rust kregen meer spelers speelminuten o.a. Frans Tettero, Noa Schoemaker, Jordy Taal, Diego Gregorio en Rowan Ridderhof kwamen na de rust in het veld. GDA was als gevolg van de vele wissels even zoekende en dat bracht voor SEV in de 50e minuut de gelijkmaker op het bord 1-1.

Een kleine tien minuten later zette Jayden van Zoelen GDA weer op een 1-2 voorsprong, hij werkte een bal binnen na een spetter van Justin Schoenmaker op de onderkant van de lat. Noa Schoenmaker soleerde in de 68e minuut naar de 1-3 en een kwartier voor tijd eindigde een gebroederlijke aanval tussen Noa en Justin Schoenmaker in een nog ruimere voorsprong 1-4, Noa gunde in deze mooie aanval het doelpunt aan zijn oudere broer Justin. Rowan Ridderhof luisterde zijn 45 minuten in de hoofdmacht op met een mooi doelpunt, via de onderkant van de lat zette Ridderhof van buiten de 16 de eindstand van 1-5 op het bord.
Zaterdag speelt GDA de derby tegen Loosduinen deze wedstrijd begint om 17.00 uur en wordt vooraf gegaan met om 14.30 uur oud GDA tegen oud Loosduinen.

Tekst: Wil aan de Wiel