Forum Sport wint bij Die Haghe

Alle wedstrijden in de 1e klasse B hebben iets speciaals. Vooral omdat het bijna allemaal (regio) derby’s zijn. De wedstrijden tegen Die Haghe hebben nog iets extra’s. Altijd spannend, altijd spektakel en nooit te voorspellen hoe het afloopt.

Afgelopen zaterdag weer zo’n kraker op sportpark Ockenburg. Die Haghe was de competitie goed begonnen met 9 punten uit 4 wedstrijden. Forum Sport had een magere start, morste hier en daar wat punten en had na 4 wedstrijden 5 punten. Aan Die Haghe kant twee goede bekenden in de basisopstelling. Keeper Justin van Look was 3 jaar de doelman van Forum Sport en Mike de Graaf, oud aanvoerder van Forum Sport, die liefst acht jaar op sportpark ’t Loo voetbalde.

Forum Sport begon de wedstrijd goed. Met veel druk naar voren werd Die Haghe op eigen helft vastgezet. Forum Sport kreeg wat kansen maar door goed keeperswerk van Justin van Look werd er niet gescoord. Belangrijkste wapenfeit was een goede kopbal van spits Luuk Goedbloed, in de 12e minuut, die via de lat terugkwam in het veld. In de 25e minuut onderschepte Pjer Bom de bal bij het uitverdedigen van Die Haghe. Hij brak door op rechts en legde de bal panklaar voor Haitam el Marid die beheerst binnenschoot achter keeper Justin van Look. Een op dat moment terechte voorsprong voor Forum Sport. Die Haghe leek wakker geschrokken en kwam meer en meer in haar spel. Onder aanvoering van de zeer behendige Noah Quintin Abid kreeg de ploeg van trainer Marcel Koning ook kansen. Toch was het vlak voor rust bijna 0-2 en moest Justin van Look gestrekt naar de rechterhoek om de bal tegen te houden.

Na rust een sterker Die Haghe dat het initiatief overnam. Nu werd Forum Sport onder druk gezet en was het aan de sterk spelende verdediging van Forum Sport, met een heel goed centraal duo (Nychel L’Ami en Jacco Scholten) te danken dat de nul kon worden gehouden. Toch was het wachten op de 1-1. Maar ondanks de druk van Die Haghe was het Forum Sport dat in de counter twee dotten van kansen kreeg. Eerst was het Marc du Chatinier die alleen voor de keeper niet wist te scoren. In de 85e minuut een prima aanval via Hayden Bergen die net de kracht miste om zuiver af te ronden dan wel af te spelen.

Scheidsrechter Cor van Elswijk gaf nog 7 minuten extra speeltijd en het was erg spannend voor het doel van Forum Sport. Toch bleef de 0-1 staan. Belangrijke punten voor Forum Sport dat weer naar boven kan kijken.

Komende zaterdag speelt Forum Sport thuis tegen VUC en gaat Die Haghe op bezoek bij Honselersdijk.

Redactie: Jean Nederlof