Forum Sport verliest oefenduel van Vitesse Delft

Het was voor beide trainersduo’s, Dennis den Turk/Marcel L’Ami van Forum Sport en Ronald Hes/Chris Treling van Vitesse Delft, zaterdag de laatste oefenwedstrijd voor de herstart van de competitie. Forum Sport speelt volgende week zaterdag thuis tegen Valken 68 terwijl de koploper van de 2e klasse C Vitesse Delft, na een training op eigen complex, op de vrije zaterdag (poule van 13) naar de concurrentie gaat kijken.

Het was dus vooral een test om te kijken hoe beide ploegen ervoor staan. En hopen dat er geen spelers geblesseerd zouden raken. Opvallend was het dat beide technisch vaardige ploegen eenzelfde spelstijl hebben. Verzorgd voetbal, vanuit een vier mans verdediging, combinerend de aanval zoeken. Weinig lange ballen, veel positiespel. Leuk om naar te kijken en het was ook goed te zien waarom Vitesse Delft zo hoog staat in de competitie. Beide ploegen creëerden veel kansen. Het vizier stond niet altijd op scherp.  Ook beide doelmannen Justin van Look en Kawa Hisso kwamen sterk voor de dag. Toch 1 minuut voor rust de 0-1 voor Vitesse Delft. Een hoekschop van rechts werd fraai ingekopt door Nathan Martina.

Na rust kwam Forum Sport snel op 1-1. Een steekpass van Edoardo Saurwalt bereikte Haitam el Marid die zijn tegenstander uitkapte en fraai afrondde. In de 53e minuut was Vitesse Delft weer trefzeker. Een kopie van de 1e goal. Opnieuw een hoekschop die werd binnengekopt door Nathan Martina. 1-2. Forum Sport zette vanaf dat moment nog een tandje bij en drong Vitesse Delft terug. Forum Sport trainer den Turk koos er  voor zes wissels toe te passen. Begrijpelijk, zo kan je alle selectiespelers zien spelen, maar het samenspel binnen het elftal werd er helaas niet beter van. Toch bijna de 2-2 met  grote kansen van Edoardo Saurwalt en Orlando Agues Ribero. In de 87e minuut was het Norvin Mercera die de 1-3 binnenschoot. Tevens de eindstand.

Het was een sportieve wedstrijd, Vitesse Delft wat effectiever bij het kansen benutten, waar beide trainers op verder kunnen borduren.

Redactie: Jean Nederlof
Foto’s: Ap de Heus