Forum Sport staat na goed spel tegen Wippolder met lege handen

De openingswedstrijd van Forum Sport dit seizoen was tegen het Delftse Wippolder. Een verdiende nederlaag van 2-0 was toen het resultaat. Speelde Wippolder toen zo goed: niet echt maar de ploeg beschikt wel over het zogenaamde voetbalgogme. Veel slimheid, geslepenheid en handigheid zorgden ervoor dat Forum Sport de partij verloor. Niet minder voetballend, maar ja, dat voetbalgogme.

Het elftal van B trainer Bas Steffens was dus gewaarschuwd. Tel daarbij op dat de Delftenaren de laatste 3 wedstrijden hadden verloren. Een supergemotiveerd Wippolder, wakker gemaakt door trainer Mark Moen, had er zin in vanmiddag. Forum Sport moest het vandaag stellen zonder de geblesseerde Hayden Bergen, Mark du Chatinier, Haitam el Marid, Petter van Pruijssen en Gijs Hebing.

Het werd een enerverend duel.  De eerste 20 minuten ging het spel op en neer. Forum Sport keeper Bas Tanis moest een paar keer handelend optreden, net zoals zijn collega aan de andere kant Koen Buijze. Forum Sport kwam in de 22e minuut op 1-0. Rechterspits Pjer Bom bediende Luuk Goedbloed op maat en hij schoot hard in. 1-0. Een paar minuten later weer wat mogelijkheden voor Forum Sport waaronder twee vrije trappen van aanvoerder Nychel L’Ami. Ook Wippolder kreeg kansen maar vond steeds Bas Tanis op haar weg. Behalve in de 43e minuut. De keeper had een ongelukkig moment op de doellijn. De bal sprong terug het veld in en Quinten Hellemons was er als de kippen bij om de bal in het Forum Sport doel te schieten.

Ruststand 1-1.

Na de hervatting nog steeds een leuke wedstrijd om naar te kijken. Het leek erop dat Forum Sport wat sterker werd maar dat werd door Daley Uythof geloochenstraft. Met een droge knal passeerde hij doelman Bas Tanis. Forum Sport herpakte zich en ging meer risico’s nemen. Er werd gevarieerd en vaal via de flanken aangevallen. Invaller Sven Koppenol kreeg een open kans maar hij kopte de bal recht in handen van de keeper. Forum Sport speelde vanaf de 70e minuut meer en meer op de helft van Wippolder en had een duidelijk overwicht.

Het was schrikken toen er als gevolg van een medisch probleem bij de assistent-trainer van Wippolder tijdelijk gestopt moest worden. Altijd schokkend als er een ziekenwagen op het veld komt rijden. Het was ernstig. De assistent-trainer werd meegenomen naar het ziekenhuis. Wij wensen hem een spoedig herstel toe. Na ongeveer 20 minuten oponthoud werd de wedstrijd hervat.

Forum Sport probeerde in de laatate 18 minuten van alles om langszij te komen maar het lukte niet. En eigenlijk kreeg Forum Sport hierdoor te weinig. Wippolder zat aan de goede kant van de score en verliet opgelucht met 3 punten sportpark ’t Loo.

Redactie: Jean Nederlof