Forum Sport speelt gelijk in eerste bekerduel

Op het zonovergoten sportcomplex van Hillegersberg werd het 1e bekerduel gespeeld tussen Hillegersberg en Forum Sport. Vorig seizoen speelden de geelblauwen nog in de 1e klasse zondag maar na degradatie dit jaar een klasse lager in de zaterdag competitie. Trainer Bas Steffens werkt toe naar de nieuwe basis elf, al zijn er nog steeds een aantal blessures in de selectie te betreuren.

De eerste helft werd er bij vlagen goed gespeeld. Forum Sport had een duidelijk veldoverwicht en met goed combinatievoetbal creeerde Forum Sport veel kansen. Zo werd Sven Koppenol twee keer vrijgespeeld maar had hij geen succes in de afronding. Een bal op de lat en een schot net voorlangs.

Forum Sport probeerde van alles, maar de taaie tegenstander met een uitblinkende doelman Sem Slijper, hiel stand.  Toch, vlak voor rust de 0-1. Uit een hoekschop van Haitem el Marid scoorde Pjer Bom. Met een droge knal verraste hij de doelman van Hillegersberg. aan de andere kant was het zeer rustig voor keeper Petter van Pruijssen. Slechts een paar terugspeelballen.

De verwachting was dat Forum Sport in de 2e helft verder zou uitlopen. Dat gebeurde niet. Wellicht was het de warmte (de thermometer gaf 28,5 graden aan) die de Forum Sporters parten speelde.

Hillegersberg kwam wat meer in de wedstrijd en kwam  in de 62e minuut gelijk door een doelpunt van aanvoerder Abdelhak Ouled Said. Forum Sport probeerde er nog een slotoffensief uit te persen maar het lukte niet de winnende goal te maken. Eindstand 1-1.

Redactie: Jean Nederlof