Forum Sport ruim langs Hoofddorp

Voor het trainersduo Bas Steffens, Marcel L’ Ami was de wedstrijd tegen Hoofddorp alweer het 3e oefenduel. Volgende week beginnen de bekerrondes en ook vandaag was het een goede gelegenheid om spelers, al dan niet nieuw, aan het werk te zien. Zondag 1e klasser Hoofddorp was een goede tegenstander -en referentie- om te zien waar de selectie van Forum Sport staat. De basis elf van afgelopen zaterdag gaf al een beetje een houvast voor hoe het er uit gaat zien.

De 1e helft was pas 14 minuten oud toen Forum Sport met 0-2 achter kwam. Twee ongelukkige momenten van keeper Bas Tanis betekenden evenzovele tegendoelpunten. Uiterst vervelend voor de pas 18-jarige doelman die in het verdere verloop van de wedstrijd liet zien bijzonder getalenteerd te zijn. Forum Sport herpakte zich ook als elftal na deze achterstand en nam het initiatief volledig over.

Goede combinaties en veel mogelijkheden om tot scoren te komen. Maar ook wel een tegenstander die bij vlagen goed combineerde en een aantal gevaarlijke counters plaatste. Zeker geen slechte tegenstander. Vlak voor rust was het aanvoerder Nychel L’Ami die vanuit een hoekschop hard uithaalde e trof. 1-2. Bijna werd het door diezelfde Nychel L’Ami 2-2 maar zijn vrije trap eindigede net boven de kruising.

Na rust wat wijzigingen in de Forum Sport opstelling. Het elftal oogde hierdoor wat gretiger en met prima positiespel werd Hoofddorp in de verdediging gedrukt. Aanvallend voetbal met mooie momenten. Een prachtige uitval van Forum Sport, opgezet door Jacco Scholten verdiende een goal maar het lukte net niet. Daarna ging het los. Doelpunten van Haitem el Marid (2), Sven Koppenol (2) en Hayden Bergen zorgden voor een 6-2 eindstand. Bij Hoofddorp werd het wat minder, conditioneel was Forum Sport duidelijk verder in de seizoensopbouw.

Gelet op het aantal kansen was de 6-2 nog een magere afspiegeling van het werkelijke krachtsverschil in de 2e helft. Spelers en staf kunnen tevreden zijn. Het ziet er goed uit! Jordy de Wit maakte na bijna 2 jaar blessureleed zijn rentree. Een enorme opluchting voor Jordi die, ruim een uur na afloop van de wedstrijd, nog steeds in wedstrijdkleding stond na te praten… Ook Hayden Bergen maakte zijn eerste minuten voor Forum Sport en bekroonde dat met een fraaie goal.

Aanstaande zaterdag begint het bekeravontuur met een uitwedstrijd tegen 2e klasser Hilligersberg om 15.00 uur.

Redactie: Jean Nederlof