Forum Sport onderuit – Punten blijven in Honselersdijk op koude zaterdag

Op een koude zaterdagmiddag, vervroegd naar 13.30 uur vanwege de wedstrijd van het Nederlands elftal, troffen sv Honselersdijk en Forum Sport elkaar. Honselersdijk heeft de punten hard nodig om de aansluiting bij de middenmoot te vinden, Forum Sport kan met winst voorzichtig aansluiting bij de top 3 vinden.

Beide ploegen lieten zien te willen voetballen en kwamen scherp de kleedkamers uit. De eerste echte kans was voor Forum Sport in 4de de minuut. Edo Sauerwalt werd in stelling gebracht maar kon helaas niet afronden. Het spel golfde op en neer. In de 17de minuut werd na een mooie actie van Haitam El Marid de bal meegegeven aan Timo Ploemen. Zijn voorzet bereikt Edo Saurwalt die met een mooie hakbal achter het standbeen de 0-1 op het scorebord zette. Het spelbeeld was in evenwicht en al snel was dat weer terug te zien op het scorebord. sv Honselersdijk kon via Brian Valstar al in de 22ste minuut de stand gelijk trekken. Beide ploegen bleven aanvallen, maar kwamen voor de rust niet  meer tot scoren.

Het spelbeeld na de rust was niet anders dan de eerste helft. Binnen een paar minuten was er een goede kans voor Forum Sport, maar de goed keepende Quiten van der Helm kon een doelpunt voorkomen. Kort daarna in de 51ste minuut sv Honselersdijk op voorsprong door de tweede goal van Joey Valstar, 2-1. Forum Sport moest de aanval opzoeken om orde op zaken te stellen, maar kwam bedrogen uit. Binnen in 5 minuten kwam sv Honselersdijk op 3-1. Middels een mooie stift passeerde Youri Riepe de Forum Sport doelman Bas Tanis.

Na de 3-1 bleven beide partijen voetballen en waren er kansen aan beide kanten. De 2-3 of 4-1 kon vallen, maar de stand werd uiteindelijk niet meer veranderd. Ook de wissels  in de tweede helft Justin van Otterloo, Pjer Bom en Marc du Chatenier voor respectievelijk Ruben Gyamfi, Edo Saurwalt en Giovanni Qureshi konden het verschil niet maken. De punten bleven in Honselersdijk.

Volgende week ontvangt Forum Sport in Voorburg Den Hoorn, sv Honselersdijk neemt het thuis op tegen Voorschoten 97.

Redactie: Bas Nederlof